Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Na Svjetski dan mira Papa pozvao razjedinjeni svijet na jedinstvo

U homiliji je odao počast majčinstvu kazavši da je kratkovidan onaj svijet koji gledajući u budućnost zaboravlja "majčinski pogled".

Objavljeno 01.01.2019
Marko Leskovar

Na Svjetski dan mira, prvi dan nove godine, papa Franjo izrazio je žaljenje zbog razjedinjenosti svijeta i pozvao svakoga da uloži svoj dio u zajednicu u službi mira, prenijele su u utorak agencije iz Vatikana.

“Koliko je samo raspršenosti i samoće svuda oko nas. Svijet je potpuno povezan, a opet čini se da postaje sve više razjedinjen”, rekao je Papa u tradicionalnoj novogodišnjoj poruci na Trgu sv. Petra u Rimu, kako prenosi agencija Reuters.

U homiliji je odao počast majčinstvu kazavši da je kratkovidan onaj svijet koji gledajući u budućnost zaboravlja “majčinski pogled”.

Na dan kada se slavi Bogorodica istaknuo je važnost majke kao nositeljice obitelji.

Takav svijet “može povećati svoj profit, ali neće više druge vidjeti kao djecu. Zgrtat će novac, ali ne za svakoga. Svi ćemo stanovati u istoj kući, ali ne kao braća i sestre”, rekao je Papa.

Politika nije “rezervirana samo za one koji vladaju”, ustvrdio je jer “svatko može pridonijeti svojim kamenom izgradnji zajedničkog doma”, piše agencija AFP.

“Svi smo odgovorni za život grada, za zajedničko dobro i politika je dobra sve dok svatko ulaže svoj dio u službi mira”, rekao je Papa s prozora apostolske palače u Vatikanu.

Tema koju je Franjo izabrao ove godine za 52. po redu Svjetski dan mira je “Dobra politika je u službi mira”.

Svjetski dan mira uveo je papa Pavao VI. 1967., i svake godine na taj dan Sveti Otac obraća se šefovima država cijelog svijeta porukom kojom poziva na promišljanje  o miru.

Rimokatolike je Papa u utorak pozvao da ostanu ukorijenjeni u Crkvi poručivši im “Jedinstvo je važnije od raznolikosti”.

Tagovi: mir, nova godina, papa, vatikan,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE