Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Nacionalna udruga ugostitelja organizatorima i sudionicima okupljanja uputila apel

"Stotine događaja bez incidenta pokazuju kako se obiteljska slavlja i eventi mogu održati uz brigu o vlastitom i tuđem zdravlju"

Objavljeno 24.07.2020
Ivona Amidžić

Nacionalna udruga ugostitelja uoči nadolazećeg vikenda te održavanja većih okupljanja na otvorenom i u noćnim klubovima, obiteljskih događaja te svadbenih svečanosti želi svim organizatorima i sudionicima takvih događaja javno uputiti apel i poziv na pridržavanje svih mjera i preporuka koje su propisane od strane epidemioloških službi te Stožera civilne zaštite.

„Organizatori svih tipova događaja ulažu velike napore i sredstva kako bi osigurali uvjete za neometano održavanje slavlja i svečanosti, kao i rada klubova te ugostiteljskih objekata. Sa sigurnošću mogu tvrditi kako se takvi događaji mogu provoditi pridržavajući se svih propisanih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite. Imamo jasne pokazatelje kako aktualne mjere nadležnih tijela daju dobre rezultate i zbog toga je ključno da se istih pridržavamo.“, ističe Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Pritom je važno naglasiti kako navedeno potvrđuju i analize te rezultati koji pokazuju kako se u mjesec dana u Hrvatskoj održi 1.200 svadbi te značajan broj drugih obiteljskih okupljanja bez ikakvih problema. Zbog velikog interesa javnosti i intenzivnog medijskog izvještavanja o navedenim događajima ovim putem Nacionalna udruga ugostitelja želi istaknuti kako je samo na svadbama u proteklih mjesec dana okvirno sudjelovalo više od 230 tisuća ljudi, a da je prema podacima Stožera civilne zaštite u istom periodu zabilježeno 234 slučajeva transmisije virusa kao posljedica prisustvovanja na svadbenim svečanostima, što čini tek 0,1 posto od ukupnog broja ljudi koji su sudjelovali na takvim događajima.

„Želimo još jednom javno pozvati sve organizatore i sudionike raznih događaja, ali i čitavu javnost na pridržavanje svih propisanih mjera. Samo na taj način moguć je nastavak održavanja ovakvih događaja, nastavak rada za čitavu industriju organizacije događaja te stvaranje najsretnijih uspomena za sve sudionike istih.“, zaključuje Medak.

Uz propisane mjere članovi Nacionalne udruge ugostitelja i samostalno su definirali niz dodatnih mjera koje provode u svakodnevnom poslovanju, a sve u cilju zaštite zdravlja svih gostiju i zaposlenika.

foto: unsplash

Tagovi: apel, Nacionalna udruga ugostitelja, nuu, okupljanje, svadbe, ugostitelji,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE