Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Nagarda Soljačić uručena učenici Ivi Madunić

U obrazovanje i mlade ljude uvijek vrijedi ulagati! Dodijeljena prestižna nagrada Soljačić, a uz to i 28 maturanata nagrađeno iznosom od 2500 kuna te posebnim priznanjima.

Objavljeno 31.07.2018
Antonela Verković

Na mladima svijet ostaje, stoga u njihov napredak i obrazovanje, bez sumnje, treba ulagati. Prestižnu nagradu Soljačić u iznosu od 5.000 američkih dolara osvojila je Iva Madunić, učenica 3.gimnazije iz Splita.

Iva je ostvarila najbolje rezultate na ispitima državne mature iz matematike, fizike i hrvatskoga jezika na višoj (A) razini. – Nagrada je afirmacija, ali i poticaj za nastavak rada – rekla je Madunić zaželjevši najboljim učenicima uspješno studiranje i profesionalne karijere.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) nagradilo je i 28 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2017./2018.

Za izniman rezultat iz  hrvatskoga jezika, matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, nagrađeno je 20 učenika te 8 učenika koji imaju 100 posto riješena dva ispita, a nisu među 20 najboljih po prosječnoj rješenosti obveznih ispita. Nagrade najboljim maturantima uručili su utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na Massachusetts Institute of Technology (MIT) Marin Soljačić  i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

MINISTRICA DIVJAK

Ministrica Divjak je čestitala najboljim učenicima te ih pozvala da svoje karijere nastave u Hrvatskoj.
Ocijenila je kako su najbolji učenici do svoga rezultata došli zahvaljujući širokom znanju i vještini te spretnosti potrebnoj da u određenom vremenskom intervalu riješe zadatke. Naglasila je  kako im je zato bila potrebna motiviranost i kreativnost u pristupu rješavanja zadataka.

Istaknula je i kako nagrađeni učenici imaju prigodu već na prvoj godini studija dobiti STEM stipendiju.
Profesor Soljačić smatra kako Hrvatska ima blistavu budućnost jer ima talentirane ljude. Radite na sebi, što vam očito dobro ide, ali pomažite svojim kolegama, poručio je Soljačić dodavši kako će nam onda i društvo biti bolje.
Dobitnica Nagrade Soljačić učenica 3. gimnazije iz Splita Iva Madunić zahvalila je prof. Soljačiću na nagradi, MZO na dodjeli priznanja te svojim profesorima iz splitske 3. gimnazije na široko stečenom znanju.

(Hina)

Tagovi: blaženka divjak, maturanti, MZO, nagrada soljačić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE