Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Nakon jučerašnjeg katastrofalnog požara u Grčkoj, gori i na Jadranu!

U požaru između Jadrije i Srime izgorjelo 50 hektara borove šume.

Objavljeno 25.07.2018
Antonela Verković

Turistička sezona je, rekli bismo, tek krenula zajedno s toplim vremenom. Turista je od prošlog vikenda više nego ikada, gužve na cestama i smještaji na obali puni. To sa sobom nažalost donosi i teške posljedice kao što je požar. Ovaj teški požar već je deseti u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Požar u kojem je na potezu između Jadrije i Srime u blizini Vodica, izgorjelo oko 50 hektara borove šume, makije, trave i oko 300 stabala maslina, ugašen je u srijedu u 7 sati, javili su u srijedu iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci su požar lokalizirali u utorak oko 21 sat, ali su ostali dežurati na požarištu tijekom noći.

Požar je planuo jučer iza 17 sati, a gasilo ga je više od 40 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi Vodica, Šibenika, Zatona, Tisnog, Brodarice, Pirovca i Zablaća. Vatrogascima su pomogle i zračne snage; dva air tractora i dva kanadera. Zbog požara je jučer bio isključen i dalekovod Srima-Jadrija, od 18 do 20 sati.

Uz požar između Jadrije i Srime, gorjelo je jučer popodne i na lokalitetu Čokin stan u zaleđu Vodica. Taj požar gasilo je 15 vatrogasaca iz JVP Vodica, JVP Šibenika, DVD Vodica, DVD Zatona, DVD Pirovac, DVD Zablaća. Požar je lokaliziran u 18,16 sati, a  ugašen u 20 sati. Izgorjelo je oko 0,5 hektara trave i niskog raslinja.

(Hina)

Tagovi: Jadrija, požar, šume, vodice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE