Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Naoružani muškarci u skrovištu zatočili 11 djece!

Dvojica muškarca uhićena su, a djeca pronađena u "najgorim životnim uvjetima koje sam ikada vidio", rekao je lokalni šerif.

Objavljeno 06.08.2018
Antonela Verković

Ujutro 3. kolovoza desetak policajaca krenulo je u akciju i otkrilo “usku kamp kućicu, ukopanu u zemlju, pokrivenu plastikom, bez vode, kanalizacije ili struje” te dvojicu muškarca naoružanih jurišnom puškom AR-15 i četiri pištolja.

Jedanaestero izglednjele djece od godinu do 15 godina spašeno je iz tog oronula skrovišta u kojem su ih držali naoružani muškarci u američkoj saveznoj državi Novom Meksiku.

Lokalni šerif je rekao kako su djeca bila bosa, odjevena u dronjke i izgledala kao “izbjeglice iz Trećeg svijeta”.

Policija je izvela premetačinu kada je dobila poruku “Umiremo od gladi, trebamo vodu i hranu”. – Policajac sam 30 godina. Tako nešto nikada nisam vidio. Nevjerojatno – rekao je šerif Jerry Hogrefe dodavši kako su bili jako mršavi, prljavi i uplašeni.

U zabačenom skrovištu nije bilo struje i vode, a jedina hrana nekoliko krumpira i kutija riže. Operacija je provedena u sklopu potrage za trogodišnjim djetetom, nestalim prije nekoliko mjeseci.

POTRAGA ZA DJECOM

Potraga je počela prošle godine u Jonesboru, u Georgiji, kad je Siraj Wahhaj (39) optužen da je oteo svoje dijete (koje nikada nije pronađeno).

Šerif Hogrefe izdao je nalog za premetačinu “sklepanog kompleksa okruženog automobilskim gumama i zemljanim zidom” u ruralnoj općini Amalia gdje se smatralo da se skrivaju Wahhaj i još jedan muškarac, Lucas Morten.

Kada su policajci krenuli u napad i premetačinu objekta, dvojica naoružanih muškarca koja su bila tamo odbili su poslušati naredbe pa su policajci krenuli u napad koji je, srećom, okončan bez žrtava.

Morten je uhićen pod optužbom da je skrivao bjegunca, a Wahhaj zbog otmice djeteta. Pritvorene su i tri žene za koje se smatra da su majke djece.

(Hina)

Tagovi: djeca, Novi Meksiko, policija, skrovište,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE