Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Napustio nas legendarni pjevač Charles Aznavour

Aznavour je tjedan ranije izjavio da želi izdahnuti na pozornici i imao je zakazane nastupe u Francuskoj i Belgiji u idućim tjednima

Objavljeno 03.10.2018
Josipa Maksimović

Legendarni francuski pjevač Charles Aznavour umro je u kadi od posljedica srčanih i dišnih problema, pokazala je obdukcija.

Aznavour (94) pronađen je mrtav u ponedjeljak u svojoj kući na jugoistoku Francuske, što je izazvalo nacionalnu žalost za pjevačem koji je u karijeri prodao 180 milijuna ploča.

Pronađen je oko podneva, u kadi, kazao je tužitelj Patrick Desjardins. Obdukcija je pokazala da se radilo o kardiorespiratornom zastoju.

Aznavour je tjedan ranije izjavio da želi izdahnuti na pozornici i imao je zakazane nastupe u Francuskoj i Belgiji u idućim tjednima.

Oplakuju ga legije njegovih obožavatelja, a mnogi kolege odaju mu počast.

Sting i Lenny Kravitz govorili su o vječnom nasljeđu gospodina tradicionalne francuske pjesme, a Elton John napisao je na Twitteru da mu je bila čast s pjevati i nastupati s njim.

Na holivudskom Šetalištu slavnih mnogi su položili cvijeće kraj zvijezde s njegovim imenom. Armenija, domovina njegovih roditelja, odlučila je da će na dan njegova pogreba biti dan žalosti.

Aznavourove fotografije bile su na naslovnicama svih francuskih dnevnika u utorak, a nekoliko njih proglasilo ga je “posljednjim među glazbenim velikanima”.

(Hina)

Tagovi: Anzavour, Elton John, glazba, Lenny Kravitz, Sting,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE