Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada jesen

Natječaj “Oboji svijet” – prijave do kraja listopada

Natječaj Oboji svijet! organizira Forum za slobodu odgoja, čiji je cilj "implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društava u naš obrazovni sustav

Objavljeno 02.10.2018
Josipa Maksimović

Učenici osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova, do 26. se listopada mogu prijaviti na natječaj Oboji svijet!.

Natječaj organizira Forum za slobodu odgoja, organizacija civilnog društva čiji je temeljni cilj „implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društava u hrvatski obrazovni sustav“.

Natječaj se provodi u okviru projekta Oboji svijet šarenim bojama tolerancije, kojeg financira Grad Zagreb, odnosno Ured gradonačelnika, priopćeno je u utorak iz Foruma za slobodu odgoja.

Cilj ovogodišnjeg, osmog natječaja Oboji svijet! je skrenuti pažnju učenicima, učiteljima, roditeljima i školskim djelatnicima na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te individualnih razlika u svakodnevnom životu, školi i lokalnoj zajednici.
Ove godine provodit će se istovremeno u četiri europske zemlje, zahvaljujući EU projektu Pokreni promjenu, kojeg Forum provodi u partnerstvu s organizacijama iz Italije, Velike Britanije i Slovenije.
Učenici mogu prijaviti radove u kategoriji videa, stripa, plakata, priče, pjesme, a radovi koji najbolje obrade temu ovogodišnjeg natječaja bit će nagrađeni na priredbi koju Forum organizira povodom Međunarodnog dana tolerancije, 16. Studenoga. Radovi koje učenici pošalju na natječaj bit će izloženi u knjižnicama u Zagrebu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku, priopćio je Forum.

(Hina)

Tagovi: forum, natječaj, obrazovanje, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE