Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Natječaj za obnovu poljoprivrede na potresnom području u e-savjetovanju

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja

Objavljeno 06.03.2021
Darija Kovačić

Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala na potresom pogođenom području je u e-savjetovanju, a za tu obnovu su predviđena sredstva od 120 milijuna kuna, priopćeno je u subotu iz Ministarstva poljoprivrede RH.

“Nacrt Natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. ‘Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. u postupku je elektronskog savjetovanja koje će trajati do 22. ožujka 2021.. Za obnovu poljoprivrednog potencijala na potresom pogođenom području predviđena su sredstva u iznosu od 120 milijuna kuna”, navode iz Ministarstva.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu, koji će se moći podnositi od 12. travnja do 15. lipnja 2021. godine po pojednostavljenoj i ubrzanoj proceduri.

Javnom potporom financirat će se 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

„Pri popunjavanju zahtjeva za potporu poljoprivrednicima će na raspolaganju na terenu biti djelatnici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, kako bi što brže i jednostavnije ostvarili pravo na potporu pomoću koje će obnoviti svoja poljoprivredna gospodarstva, mehanizaciju i proizvodne površine”, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Zahvalila je Stožeru civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa, županijskim i lokalnim stožerima, Povjerenstvu za procjenu šteta i cjelokupnoj Vladi RH na intenzivnoj suradnji, zahvaljujući kojoj su, kaže ministrica, “ostvareni preduvjeti kako bi sredstva poljoprivrednicima u potrebi stigla što je moguće prije”.

Cilj ovog natječaja je obnovom poljoprivrednog potencijala narušenog potresima osigurati održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora, kako bi se spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz potresom pogođenog područja, dodaju iz Ministarstva.

E-savjetovanje se nalazi na poveznici https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=16159.

(Hina)

Foto: Arhiva

Tagovi: e-savjetovanje, natječaj, poljoprivreda, pomoć, potres,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE