Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Natječaj za prodaju 22 stana u državnom vlasništvu – država dobiva 9,8 milijuna kuna

Kako ističu, prihvaćene su ponude za 20 stanova, ukupne procijenjene vrijednosti 7,03 milijuna kuna

Objavljeno 19.10.2018
Josipa Maksimović

Ministarstvo državne imovine objavilo je u petak da je na natječaj za prodaju 22 stana u državnom vlasništvu pristiglo ukupno 119 valjanih ponuda, a prihvaćene su ponude za 20 stanova, za koje će država dobiti gotovo 9,8 milijuna kuna.

Ministarstvo državne imovine je sredinom rujna objavilo javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske. Natječaj se odnosio na prodaju 22 stana u Zagrebu, a rok za prikupljanje ponuda istekao je danas.

“Za 22 stana koji su bili predmetom javnog natječaja pristiglo je ukupno 119 pravovaljanih ponuda. Ukupna procijenjena vrijednost stanova je 7,9 milijuna kuna, dok ukupni iznos prihvaćenih ponuda iznosi 9,78 milijuna kuna”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Kako ističu, prihvaćene su ponude za 20 stanova, ukupne procijenjene vrijednosti 7,03 milijuna kuna.

Ostvarena vrijednost natječajem prodanih stanova u iznosu od 9,78 milijuna kuna je u odnosu na vrijednost iz natječaja više za 2,75 milijuna kuna, što “potvrđuje realno procijenjenu natječajnu vrijednost stanova”, naglašavaju iz Ministarstva državne imovine.

Po podacima koje iznose, najviše interesa bilo je za stan od 43 kvadratna metra, u ulici Ljudevita Jonkea 10, za kojeg je pristiglo čak 13 ponuda. Početna cijena tog stana iznosila je 302.000 kuna, a najviša pristigla ponuda je 450.000 kuna.

Najviša procijenjena vrijednost bila je za stan u ulici Lisinskoga 1. Početna cijena stana ukupne površine 161 kvadratni metar iznosila je 1,66 milijuna kuna, a pristigla je jedna ponuda u iznosu od 2,45 milijuna kuna.

Najniža procijenjena vrijednost bila je za stan u Tratinskoj 15 za kojeg je pristiglo ukupno 11 ponuda. Procijenjena vrijednost tog stana iznosila je 50.500 kuna, a najviša pristigla ponuda je 75.111,11 kuna, navodi se u priopćenju Ministarstva državne imovine.

 

(Hina)

Tagovi: država, ministarstvo, natječaj, stan,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE