Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

Nekić: Kreće tiskanje novih glasačkih listića za izbor predsjednika ličko-senjskog ŽO HDZ-a

Pošto su se Nacionalno vijeće HDZ-a i Predsjedništvo stranke suglasili s odlukom Visokog časnog suda o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke, može početi tiskanje novih glasačkih listića

Objavljeno 05.09.2018
Alan Srčnik

Pošto su se Nacionalno vijeće HDZ-a i Predsjedništvo stranke suglasili s odlukom Visokog časnog suda o izbacivanju Darka Milinovića iz stranke, može početi tiskanje novih glasačkih listića za izbor predsjednika ličko-senjske organizacije na kojima će sada biti ime jedinog kandidata Marijana Kustića, rekao je u srijedu povjerenik te županijske organizacije Darko Nekić.

Povjerenik Nekić rekao je u srijedu Hini da se ranije tiskani listići s imenima dva kandidata moraju baciti i da se u tiskanje novih listića ide odmah, jer je sada izbacivanje iz stranke Darka Milinovića konačno, što znači da je Marijan Kustić jedini kandidat na izborima, koji će se održati 9. rujna. Na četrdesetak birališta u gradove i općine treba dostaviti 8498 listića, koliko je članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji, kazao je Nekić.

Čim budu gotovi izbori i proglasi se rezultat, prestaje postojati povjerenstvo i ja prestajem biti povjerenikom županijskog HDZ-a, a zadatak da vodi županijsku organizaciju preuzet će novoizabrani predsjednik, rekao je Nekić.

Županijska organizacija ličko-senjskog HDZ-a raspuštena je odlukom Nacionalnog vijeća i Predsjedništva stranke na izvanrednoj sjednici održanoj 5. siječnja, dan nakon što je Darko Milinović napao vodstvo stranke i resornog ministra zbog izbora novog ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera i dao ostavku na funkciju predsjednika županijskog HDZ-a. Vrh stranke postavio je povjerenstvo koje od tada vodi ličko-senjsku organizaciju HDZ-a, a na čelo povjerenstva Darka Nekića. Župan Milinović je tada ostao u Predsjedništvu stranke, a nakon nove pobune prošloga tjedna, kada je organizirao dolazak 100-tinjak članova HDZ-a u Središnjicu HDZ-a u Zagrebu, izbačen je iz stranke u ponedjeljak, 3. rujna.

(Hina)

Tagovi: hdz, ličko-senjnska, milinović,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE