Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Video

Neočekivani gost – klokan uskočio u kuću

Klokan je nakon upada kroz prozor nastavio uplašeno skakati po kući, na kraju ga je aktivist uhvatio ''prilično iscrpljenog'' u kupaonici

Objavljeno 30.07.2018
Antonela Verković

Australsku obitelj trgnula je iz sna lomljava prozora kroz koji je uspaničeni klokan uskočio u kuću i nastavio pohod lomeći sve pred sobom, javlja BBC u ponedjeljak.

Ukućani su klokana srednje veličine, teškog oko 30 kilograma, uspjeli uhvatiti u kupaonici nakon što je divljački skakao po kući u Melbourneu u nedjelju rano ujutro. Uspio je razbiti i drugi prozor dok je pokušavao pobjeći.

Obitelj je prošla bez ozljeda, a uznemireni klokan pretrpio je gubitak krvi i posjekotine na nogama i šapama.

Aktivist udruge za divlje životinje Manfred Zabinskas, koji je došao na poziv uplašene obitelji, našao je “prilično iscrpljenog” klokana u kupaonici i dao mu je sedativ kako bi ga mogli sigurno ukloniti iz kuće.

Po njegovim riječima, razlog ovakvog ponašanja klokana je izgradnja kuća u blizini njihovih staništa. Incident se dogodio na periferiji grada nedaleko od polja poznatih po staništima klokana.

Zabinskas napominje kako ga je vjerojatno prepao automobil ili pas.

– Vjerojatno je bio u potpunoj panici i očaju kada je mislio da je to put kući, i samo je proletio kroz prozor – rekao je Zabinskas.

– Upadaju u probleme u predgrađima gdje imamo urbana područja koja se šire na polja gdje oni žive – zaključio je.

Klokan se oporavlja od ozljeda.

Tagovi: australija, BBC, klokan,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE