Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Nepravomoćno odbačna optužnica protiv Lovrena za lažno svjedočenje na suđenju Mamiću

Prema neslužbenim podacima optužnica je odbačena zbog istih razloga kao i u slučaju Modrića

Objavljeno 28.01.2019
Lucija Tokić

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda odbilo je potvrditi optužnicu protiv hrvatskoga nogometnog reprezentativca i igrača “Liverpoola” Dejana Lovrena koji je lani u rujnu optužen u Osijeku zbog sumnje da je lažno svjedočio na suđenju protiv bivšeg čelnika NK Dinama Zdravka Mamića i još trojice okrivljenika.

Optužno vijeće je na sjednici održanoj 25. siječnja odbacilo optužnicu Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku od 19. rujna 2018. godine, podnesenu protiv okrivljenog Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza, doznaje se od zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

Sud napominje da se radi o nepravomoćnoj odluci na koju se stranke mogu žaliti u roku od tri dana od dana primitka rješenja. Ako nadležno državno odvjetništvo uloži žalbu na rješenje optužnog vijeća, spis će biti dostavljen Županijskom sudu na daljnje nadležno postupanje.

Optužnica odbačena zbog istih razloga kao i u slučaju reprezentativca Luke Modrića

Prema neslužbenim podacima optužnica protiv Lovrena odbačena je zbog istih razloga kao i u slučaju reprezentativca Luke Modrića, odnosno optužno vijeće se vodilo istom argumentacijom.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač ‘Real Madrida’ Luka Modrić također je bio optužen zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, ali je optužnica pravomoćno odbačena lani početkom prosinca.

“Izvanraspravno vijeće je odbilo žalbu državnog odvjetništva i potvrdilo prvostupanjsku odluku Općinskog kaznenog suda. Obrazloženje je da u ovom trenutku, nakon provedenog postupka, ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da bi se protiv Modrića mogla podići optužnica odnosno da bi se vodio kazneni postupak”, izjavio je tada glasnogovornik Županijskog suda.

Osječko tužiteljstvo tereti Lovrena da je 1. rujna 2017. na suđenju protiv Zdravka i Zorana Mamića, bivšega Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara unatoč upozorenju svjesno neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svojeg ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Dejan Lovren, luka modrić, optužnica,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE