Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Nevrijeme u Istri – zabilježeno više od deset tisuća munja

Ljeto nam ipak ne zadaje odmor već dodatnu brigu, nemirna noć bila je u Istri

Objavljeno 22.07.2018
Tea Pakšec

Stanovnici Istre kao i brojni turisti noćas nisu imali mirnu noć. Kiša, vjetar i jaka grmljavina zadesilo je i ovaj dio Hrvatske. Ljetovanje se nekima pretvara u šetnje gradom zbog nedostatka sunca, ali mi se nadamo da će barem turisti pronaći alternativu kako provesti dane u Hrvatskoj na njima zanimljiv način.

Jako nevrijeme praćeno kišom, vjetrom i grmljavinom zahvatilo je Istru u noći sa subote na nedjelju, a na moru zapadno od poluotoka došlo je do razvoja jakih oluja, u samo dva sata zabilježeno je više od deset tisuća udara munja.

Kako navode iz meteo portala Istramet, razvile su se  dvije vrlo snažne oluje, jedna kod Rovinja, a druga kod Umaga kojom prilikom je zabilježena  iznimno velika grmljavinska aktivnost, a u samo dva sata zabilježeno je više od deset tisuća udara munja. U Petroviji je munja udarila na mjesno groblje gdje je zapalila stablo i izazvala požar.

Prema informacijama s terena, vatrogasci su došli već za 10-ak minuta te spriječili širenje vatre na obližnju kapelicu.

Nešto prije tri sata ujutro nevrijeme je zahvatilo i Pulu, a u dijelovima grada nakratko je padala tuča veličine šljive.

Prema podacima Istrameta, usprkos silovitom naletu kiše, obilnije oborine do tri sata nisu zabilježene pa je tako na Brijunima palo 15 mm, u Flengima na Poreštini 14 mm, Puli i Rovinju 13 mm te u Buzetu 11 mm. Najjači vjetar zabilježen je u Puli gdje su zabilježeni udari i do 70 km/h.

Problema i zastoja u prometu nije bilo.

(Hina)

Tagovi: istra, nevrijeme,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE