Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Niki Lauda: Velika žalost zbog odlaska istinske legende

Vijest o smrti Nikija Laude, nekadašnjeg trostrukog svjetskog prvaka u Fomruli 1, izazvala je brojne reakcije diljem svijeta

Objavljeno 21.05.2019
Lucija Tokić

Vijest o smrti Nikija Laude, nekadašnjeg trostrukog svjetskog prvaka u Fomruli 1, izazvala je brojne reakcije diljem svijeta, a sve izražavaju žaljenje zbog odlaska 70-godišnjeg velikana automobilskog sporta.

Ferrari s kojim je Lauda dva oputa osvojio naslov prvaka ističe kako je današnji dan žalostan za Formulu.

“Danas je žalostan dan za Formulu 1. Obitelj Ferrari je s velikom tugom primila vijest o smrti našeg prijatelja Nikija Laude. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima i srcima naših navijača”.

Lauda je četiri godine bio član Ferrarija, od 1974. do 1977. S tom je talijanskom momčadi osvojio naslov svjetskog prvaka 1975. i 1977. Također, za volanom Ferrarija je doživio užasnu nesreću u kolovozu 1976. na stazi Nürburgring koju je čudom preživio uz teške opekline.

Organizatori Formule 1 ističu kako će Lauda ostati besmrtan u povijesti F1.
“Počivaj u miru Niki Lauda. Uvijek ćemo te nositi u srcima i zauvijek ćeš ostati besmrtan u našoj povijesti. Zajednica motosporta danas žaluje zbog gubitka prave elegende”.

I za momčad McLarena, s kojom je Austrijanac osvojio svoj zadnji naslov svjetskog prvaka, Lauda ostaje zauvijek upisan u povijest.

“Svi u McLarenu su istinski ožalošćeni zbog vijesti da je naš prijatelj, kolega Niki Lauda preminuo. Niki će zauvijek ostati u našim srcima i biti upisan u našoj povijesti.”

Jenson Button, bivši svjetski prvak u Formuli, također ističe da nas je danas “napustila legenda”.

Još jedan bivši svjetski prvak Nijemac Nico Rosberg zahvalio je Laudi na svemu što ga je naučio.

“Hvala ti na svemu što si učinio za mene. Naučio sam tako puno od tebe. Tvoja strast, tvoj borbeni duh da nikada ne odustaneš i tvoja vjera da uvijek se uvijek srećeš dva puta u životu pa i tvoje strpljenje s nama mladima.”

“Ja i još 100 milijuna navijača diljem svijeta za koje si također bio inspiracija da nikada ne odustanu, ni u najtežim trenucima, sada su u mislima uz tebe i tvoju obitelj. Počivaj u miru”, napisao je Rosberg.

Bivši vozač momčadi Catreham Giedo van der Garde neće zaboraviti podršku koju mu je Lauda pružio na kraju karijere.

“Tužan sam zbog vijesti o smrti Nikija Laude. On je bio ne samo ogromna inspiracija s najvećim povratkom u povijesti sporta ikada, nego i jedinstvena osoba. Osobno nkakda neću zaboraviti kako je bio uz mene u Melbourneu nakon što je završila moja karijera u Formuli. Počivaj u miru.”

(Hina)

foto: EPA/WOLFRAM KASTL

Tagovi: Formula 1, Niki Lauda, smrt,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE