Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Nizozemska policija uhitila sedmoricu koji su planirali teroristički napad

Trojica od sedam osumnjičenih ranije su pritvarani nakon što su se pokušali pridružiti militantima u inozemstvu ...

Objavljeno 28.09.2018
Alan Srčnik

Nizozemske vlasti u četvrtak su uhitile sedam muškaraca za koje se sumnjalo da planiraju velik napad s granatama, automatskim oružjem i eksplozivnim pojasevima, otkrili su istražitelji.

Trojica od sedam osumnjičenih ranije su pritvarani nakon što su se pokušali pridružiti militantima u inozemstvu. Glavni osumnjičenik je 34-godišnji Iračanin koji je 2017. osuđen jer je otputovao kako bi se pridružio Islamskoj državi.

Muškarci stari između 21 i 34 godine pritvoreni su u četiri lokacije diljem Nizozemske nakon gotovo šest mjeseci istrage.

“Osumnjičeni su bili u potrazi za jurišnim puškama AK47, pištoljima i granatama, pojasevima s eksplozivima i sirovim materijalima za nekoliko automobilskih bombi”, priopćili su istražitelji. Uhićenici će u petak izaći pred sud.

Policija je dobila informaciju od obavještajne službe da glavni osumnjičenik cilja na “veliki događaj u Nizozemskoj na kojem bi bilo mnogo žrtava”.

Uhićenja su se dogodila gotovo mjesec dana nakon što je na glavnom amsterdamskom kolodvoru nastrijeljen Afganistanac koji je nožem ozlijedio dvoje američkih turista.

(Hina)

Foto: EPA/REMKO DE WAAL

Tagovi: nizozemska, teroristički napad, terorizam, uhićenja,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE