Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Nizozemska privremeno zabranila električne teretne bicikle nakon kobne nesreće

Nizozemska je privremeno zabranila električne teretne bicikle nakon prošlomjesečne nesreće u kojoj je smrtno stradalo četvero djece ...

Objavljeno 02.10.2018
Alan Srčnik

Nizozemska je privremeno zabranila električne teretne bicikle nakon prošlomjesečne nesreće u kojoj je smrtno stradalo četvero djece.

Bicikli neće biti dopušteni na javnim prometnicama, izjavila je ministrica prometa Cora van Nieuwenhuizen u ponedjeljak u Den Haagu, dodajući kako je istraga otkrila “potencijalnu sigurnosnu opasnost”.

Električni teretni bicikl sudario se s vlakom na željezničko-cestovnom prijelazu u gradu Ossu na jugoistoku Nizozemske 20. rujna.

Poginulo je četvero djece a još jedno dijete i jedna odrasla osoba teško su ozlijeđeni. Djecu je u školu vozila djelatnica dječjeg vrtića.

Svjedoci su rekli nizozemskom radiju da su kočnice električnog bicikla zakazale te da je biciklistica vikala da ne može zakočiti.

Električne teretne bicikle koriste brojni dječji vrtići u Nizozemskoj. Biciklist sjedi iza velikih kolica u koja se može posjesti do desetero djece.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: električni bicikl, nizozemska, zabrana,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE