Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Njemačka upozorila svoje građane da se suzdrže od kritiziranja Erdogana ako putuju u Tursku

S obzirom da je Njemačka dom za tri milijuna ljudi turskog porijekla, odnosni između dviju zemalja uvijek su bili komplicirani, ali su pali na najnižu razinu nakon pokušaja prevrata.

Objavljeno 24.10.2018
Marko Leskovar

Njemačka je upozorila svoje građane koji posjećuju Tursku da budu krajnje oprezni i paze što objavljuju na društvenim mrežama nakon niza slučajeva uhićenja Nijemaca zbog kritika vlade turskog predsjednika Tayyipa Erdogana na internetu.

Ministarstvo vanjskih poslova u utorak je objavilo ažuriran savjetnik za putovanja, a u njemu se ističe kako su pokušaji Berlina da popravi odnose s Ankarom dosad malo toga donijeli za desetke pritvorenih njemačkih građana nakon neuspjelog državnog udara 2016.

Određene diplomatske aktivnosti, kao što je posjet Turskog predsjednika Berlinu, malo su pridonijele na poboljšanju odnosa dviju zemalja, između kojih vlada velika napetost i tenzije.

Berlin je jako zabrinut za utjecaj Ankare na tursku zajednicu u Njemačkoj, a ministarstvo je dodalo da čak i privatni komentari mogu predstavljati rizik te da optužbe za “uvredu predsjednika” ili “širenje terorističke propagande” mogu dovesti do puno godina zatvora.

 

Tagovi: društvene mreže, erdogan, njemačka, turska,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE