Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Novak će posjetiti 3. maj; za plaće Vlada nema instrumenata

Novak je podsjetio da je trebao doći ministar Darko Horvat, ali da nije mogao doći zbog izvanrednih okolnosti, pri čemu nije precizirao o kojim je okolnostima riječ.

Objavljeno 08.11.2018
Marko Leskovar

Pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak potvrdio je će u četvrtak posjetiti 3. maj na poziv sindikata, a vezano uz isplatu plaće za rujan ponovio da Vlada za to više nema legitimnih instrumenata.

Idem danas u 3. maj jer su sindikati molili da dođemo, rekao je Novak odgovarajući na pitanja novinara na marginama tradicionalnog savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista u Opatiji.

Novak je podsjetio da je trebao doći ministar Darko Horvat, ali da nije mogao doći zbog izvanrednih okolnosti, pri čemu nije precizirao o kojim je okolnostima riječ.

Na novinarsko pitanje što će reći radnicima u vezi isplate plaća, ponovio je da je Vlada izdavanjem jamstva za sanacijski kredit osigurala plaće za djelatnike cijele Uljanik grupe za šest-sedam mjeseci, a kada je pokrenut legitimni štrajk u grupi Vlada je izdala novo jamstvo HPB-u kojim je zamijenjen kolateral i oslobodili se depoziti koje je Uljanik imao kao osiguranje za kreditni aranžman.

U Puli je jučer održan i sastanak s brodovlasnicima čiji se brodovi grade u Uljaniku, a prema pisanju nekih medija dogovoreno je da će idući tjedan oni uplatiti avanse čime bi se radnicima osigurala puna plaća za rujan.

Novak je danas na pitanje novinara o izdvajanju 3. maja iz Uljanik grupe rekao kako je to bio jedan od elemenata zadnjeg programa restrukturiranja. “Ali znate da imamo Zakon o trgovačkim društvima i za takvu odluku treba suglasnost i treba je donijeti vlasnik 3. maja, a to je Uljanik”, podsjetio je pomoćnik ministra gospodarstva.

Tagovi: brodogradilište 3.maj, novak, plaće,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE