Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Novi natječaj za zakup državnih prostora s vrijednim lokacijama u četiri grada

U desetogodišnji zakup daju 18 poslovnih prostora i šest garaža u Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Puntu na Krku. Rok za predaju ponuda je do podneva 20. lipnja 2024.

Objavljeno 27.05.2024
Andrija Lukretić

Državne nekretnine d.o.o. objavile su još jedan javni poziv za zakup poslovnih prostora 5/24 putem kojega u desetogodišnji zakup daju 18 poslovnih prostora i šest garaža u Zagrebu, Osijeku, Puli, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Puntu na Krku. Rok za predaju ponuda je do podneva 20. lipnja 2024.

Potencijalni zakupnici imaju mogućnost natjecati se za zakup državnih prostora na frekventnim lokacijama u strogom centru Zagreba, Osijeka i Vinkovaca. Jedan od poslovnih prostora pozicioniranih u nultoj zagrebačkoj zoni površine je 20-ak četvornih metara i daje se u zakup u Oktogonu među lokalima u prolazu prema Cvjetnom trgu, a početna mu je mjesečna zakupnina 559,23 eura. Nešto niže u odnosu na Cvjetni trg, otvorena je mogućnost zakupa i poslovnog prostora površine 72,04 četvorna metra u Teslinoj 13 kojemu je početna mjesečna zakupnina 1.851,43 eura.

Na dobrim lokacijama prve zone u Zagrebu se daju u zakup dva manja lokala, prvi u Mesničkoj 3 kojemu je početna mjesečna zakupnina 382,22 eura, te drugi s početnom zakupninom od 434,19 eura čiji izlog u pješačkoj zoni Vlaške 33 očekuje kreativne ponuditelje koji će se uklopiti u turističku razglednicu Stare Vlaške.

Na Trgu Ivana Pavla II 1 u Osijeku među lokalima oko konkatedrale i na vinkovačkom Korzu u Kralja Zvonimira 1 također se daju u zakup poslovni prostori nulte gradske zone. Osječki prostor ima površinu od 48,20 četvornih metara i početna mu je mjesečna zakupnina 452,92 eura, a vinkovački je 17,15 četvornih metara i 102,43 eura početne mjesečne zakupnine.

Na jednako atraktivnoj lokaciji u krčkom nautičkom središtu daje se u zakup i poslovni prostor uz obalnu šetnicu u naselju Punat na adresi Obala 85, površine je 90 četvornih metara, a početna mjesečna zakupnina za sudjelovanje na natječaju iznosi 2.986,29 eura.

Garaže se na ovom natječaju daju u zakup u Zagrebu na Savici u Lastovskoj 11, na Knežiji u Ujevićevoj 14 i u Vukovarskoj 226 između Strojarske i Držićeve, zatim u Splitu u Stepinčevoj 15 te u Varaždinu u ulici Josipa Kozarca.

Prostori se daju u zakup u viđenom stanju i prethodno se mogu pogledati između 10. i 14. lipnja 2024. prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu 5/24, a ponude se dostavljaju na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb. Ugovor o zakupu sklapa se s odabranim najboljim ponuditeljima na vrijeme od 10 godina, a zakupnici su prvi mjesec od sklapanja ugovora oslobođeni plaćanja zakupnine.

Tagovi: nekretnine, poslovni prostor, zakup, zakup državnih prostora,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE