Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Novi Vinodolski: Mala škola hrvatskog jezika i kulture

Internacionalno druženje djece koja žive izvan Hrvatske s onima iz različitih mjesta u Hrvatskoj - škola i zabava, učenje, upoznavanje kulture, sport ...

Objavljeno 19.07.2018
Antonela Verković

U Novome Vinodolskom, gradu bogate kulturne prošlosti, traje 26. po redu Mala škola hrvatskoga jezika i kulture, u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj toga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.

Ovogodišnji je program okupio rekordnih 84 polaznika, uzrasta od 9 do 16 godina, iz 18 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Omana, Katara, Švicarske, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Velike Britanije, Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Crne Gore i Hrvatske.

Program škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 27. srpnja, a djeca će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama-radionicama te nizu športskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.

Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan na večernjoj završnoj priredbi, u četvrtak, 26. srpnja, priopćili su iz Hrvatske matice iseljenika.

(Hina)

Tagovi: djeca, Novi Vinodolski, škola,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE