Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Novo dječje igralište u Petrinji

Svi sudionici koji su gradili igralište boravili su u Petrinji oko dva tjedna, a mladi volonteri su rekli kako su se sprijateljili s vršnjacima iako je to bilo malo teže zbog jezične barijere

Objavljeno 02.04.2021
Ivona Amidžić

Zahvaljujući pomoći iz Njemačke, uz kontejnersko naselje na petrinjskome Sajmištu u četvrtak je otvoreno malo dječje igralište.

Vladislav Rakonjić, organizator izgradnje dječjeg igrališta, rekao je kako je to njegova ideja jer on inače gradi dječja igrališta s partnerima iz Njemačke.

“Čim se ovdje u Petrinji dogodila katastrofa, kontaktirao sam ih i rekao da idemo nešto napraviti za djecu Petrinje, kojima je sad to potrebno. Oni su se odmah odazvali i organizirali smo ovu akciju, prikupili smo donacije i uz pomoć volontera iz Njemačke, njih 92, od kojih je pola djece, izgradili smo igralište”, rekao je Rakonjić.

Među mladima koji su došli pomoći svojim vršnjacima u Petrinju su i 12-godišnja Ammelie i 10-godišnja Skadie.

Djevojčice su rekle kako je predivan osjećaj pomagati jer mogu dati nešto čega imaju više.

“Željele smo pomoći ovdje i izgraditi igralište kako bi se djeca mogla opet igrati. Ovo nam je prva veća akcija u kojoj sudjelujemo i baš je dobar osjećaj. Napravili smo i neke sprave. Ovaj kontejner koji smo postavili je također dio igrališta, a na njemu smo izgradili još neke stvari“, rekle su Ammelie i Skadie.

Svi sudionici koji su gradili igralište boravili su u Petrinji oko dva tjedna, a mladi volonteri su rekli kako su se sprijateljili s vršnjacima iako je to bilo malo teže zbog jezične barijere.

(Hina)

foto: unsplash (ilustracija)

Tagovi: dječje igralište, igralište, njemačka, petrinja, pomoć, vladislav rakonjić, volonteri,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE