Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Novo priznanje za Jastrebarsko: European Energy Award

"Mi smo mali grad, na europskoj i svjetskoj energetskoj karti ne značimo puno, ali smatramo da promjena svijesti kreće upravo do nas malih"

Objavljeno 09.03.2022
Ivona Amidžić

Za aktivno sudjelovanje u europskom projektu IMPLEMENT Grad Jastrebarsko dobio je European Energy Award, certifikat koji je u utorak gradonačelniku Zvonimiru Novoselu predao ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) Julije Domac.

„Grad Jastrebarsko je među gradovima koji uvijek pokazuju iskorak u aktivnostima vezanima uz energetsku politiku“, istaknuo je ravnatelj REGEA-e te objasnio o kakvom je certifikatu riječ. The European Energy Award (eea) je sustav certifikacije i upravljanja kvalitetom za gradove/općine koji se zauzimaju za održivu energetsku, klimatsku i prometnu politiku.

Uvođenjem programa upravljanja kvalitetom i certifikacije European Energy Award (eea) u Belgiji, Grčkoj, Poljskoj i Hrvatskoj, projekt IMPLEMENT imao je cilj uspostaviti sve potrebne strukture u gradovima/općinama za provedbu održivih klimatskih i energetskih politika. U taj vrijedan projekt bilo je uključeno 30 gradova/općina, a nakon njegove provedbe, REGEA nastavlja razvijati i provoditi svoju klimatsku i energetsku strategiju korištenjem eea standarda i kriterija, ističe se u priopćenju.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel rekao je kako je Grad Jastrebarsko još 2010. potpisao Povelju Covenant of Mayors upravo radi povećanja energetske učinkovitosti.

„Ovo nije prva nagrada u području energetske učinkovitosti. Grad Jastrebarsko je još 2014. godine dobio prestižnu nagradu Joint Research Center za projekt ‘Sa štednom rasvjetom do uštede i čistog okoliša’ u kategoriji zelene rasvjete”, podsjetio je.

Istaknuo je da im je nagrada poticaj za projekte koje provode.

“Mi smo mali grad, na europskoj i svjetskoj energetskoj karti ne značimo puno, ali smatramo da promjena svijesti kreće upravo do nas malih. Od nagrada se ne živi, ali one svakako daju dodanu vrijednost projektima koje provodimo i djeluju kao poticaj“, istaknuo je Novosel.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: European Energy Award, jastrebarsko, priznanje, zvonimir novosel,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE