Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Novorođenče kod Klenovnika rođeno je živo, majci određen istražni zatvor

Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 28-godišnja majka usmrtila novorođenče.

Objavljeno 24.02.2019
Antonela Verković

Nakon što je u petak u obiteljskoj kući kod Klenovnika u Varaždinskoj županiji pronađeno mrtvo novorođenče, na Odjelu patologije Opće bolnice Varaždin obavljena je obdukcija te je utvrđeno da je dijete rođeno živo, dok uzrok smrti zasad nije utvrđen, izvijestili su u nedjelju iz Policijske uprave varaždinske.

Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 28-godišnja majka usmrtila novorođenče.

Zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić kratko je izjavio da je osumnjičena žena trenutno hospitalizirana te da joj je sutkinja istražnog suda odredila istražni zatvor. Više će informacija o ovom slučaju Županijsko državno odvjetništvo objaviti uskoro.

Varaždinski policajci u petak su po dojavi Opće bolnice Varaždin pretražili kuću u Dubravcu, kojom se koristila 28-godišnjakinja i tijekom pretrage pronašli su mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije varaždinske bolnice.

Osumnjičenoj za ubojstvo novorođenčeta istražni zatvor

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, 28-godišnjakinji iz Dubravca pored Klenovnika u Varaždinskoj županiji, koja je osumnjičena za usmrćivanje novorođenčeta, određen je istražni zatvor, navodi se u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Općinski državni odvjetnik u varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu je, zajedno s varaždinskim policajcima, s nalogom sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu, proveo pretragu u obiteljskoj kući hrvatske državljanke i to zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćenja.

Kako se ističe, postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja između 15. i 20. veljače ove godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, počinila navedeno kazneno djelo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 28-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ranije u nedjelju zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je da je osumnjičena žena trenutno hospitalizirana.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: majka, novorođenče, smrt, ubojstvo, Varaždin,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE