Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

NZJZ “Dr. Andrija Štampar”: Dnevni kapacitet 2000 briseva na covid-19

Iz zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) izvijestili su u četvrtak kako u Zagrebu, pored postojećih lokacija za testiranje na covid-19, nisu otvarane nove lokacije za uzimanje briseva jer Zavod može obraditi maksimalno 2000 briseva na dan.

Objavljeno 29.10.2020
Darija Kovačić

“Nisu otvarane nove lokacije za uzimanje briseva jer iste, zbog velikog porasta testiranja na covid-19 infekciju, ne bi bilo u mogućnosti obraditi. NZJZ “Dr. Andrija Štampar” ima ograničene kapacitete obrade testova od maksimalno 2000 briseva na dan, uz nadljudske napore i znatno produljene smjene djelatnika”,  navodi ravnatelj zavoda Zvonimir Šostar.

Uzimanje briseva uzima se trenutno u domovima zdravlja Zagreb-Centar, Zagreb-Istok i Zagreb-Zapad te “drive-in” u zavodu u Mirogojskoj cesti. Kako bi se izbjegle gužve i ubrzala procedura uvedeno je i online naručivanje a zagrebački Nastavni zavod pruža i pomoć u ljudstvu na lokaciji parkinga Zagrebačkog velesajma.

Navode kako je testiranje na koronavirus na istočnom parkiralištu  Zagrebačkog velesajma otvoreno je na inicijativu Ministarstva zdravstva  kako bi se smanjile prometne gužve na Gupčevoj zvijezdi te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici. Grad Zagreb je odlučio osigurati dodatnu pomoć na toj lokaciji te je stavio na raspolaganje osam zdravstvenih djelatnika za uzimanje briseva dva dana u tjednu, navodi se u priopćenju NZJZ “Dr. Andrija Štampar”.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: brisevi, drive-in, koronavirus, nzjz „Dr. Andrija Štampar“,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE