Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Obilježavanje 166. obljetnice Teslinog rođendana u njegovom rodnom kraju Atraktivni vikend program u Gospiću uz pravi svjetlosni spektakl

Turistička zajednica i Grad Gospić, povodom obljetnice njegovog rođenja, već tradicionalno pripremaju 9. i 10. srpnja atraktivnu manifestaciju Tesla - Power of lights na više lokacija u Gospiću i Smiljanu

Objavljeno 05.07.2022
Dorotea Hajduković

Lika je iznimno ponosna na svoga genija, Nikolu Teslu, koji je zapalio Svijet fantastičnim izumima, a bez kojih je teško zamisliti današnje življenje. Turistička zajednica i Grad Gospić, povodom obljetnice njegovog rođenja, već tradicionalno pripremaju 9. i 10. srpnja atraktivnu manifestaciju Tesla – Power of lights na više lokacija u Gospiću i Smiljanu koja će zasigurno oduševiti mnoge posjetitelje.

U subotu, 9.7. će se od 11 do 15 sati, u organizaciji Muzeja Like Gospić – Memorijalnog centra Smiljan, održati Okrugli stol u Kulturno informativnom centru Gospić na temu:“Hidrocentrala Teslinog doba danas”. Stručnjaci će govoriti, između ostalog, o minijaturnoj hidrocentrali na Plitvičkim jezerima, hidroelektrani na rijeci Krki i njezinom utjecaju na Nacionalni park, a bit će riječi i o “Munjari” grada Karlovca te hidroelektranama na Kupi. Nakon Okruglog stola, koji je tek prvi u nizu, bit će objavljena tiskana edicija s izlaganjima kao trajna uspomena na Teslin rođendan.

Večernji program započinje oko 21 h i donosi raskoš svjetlosnih atrakcija. Budući da je light motiv cijeloga događanja snaga svjetlosti, po prvi put će Gospić obasjati instalacija s kinetičkim svjetlima i laserski show uz glazbu. Moći će se odigrati i omiljena igra križić – kružić u obliku laserske projekcije, a u Magic dječjem parku s fluorescentnim kamenčićima i fluorescentnim trakama skrivaju se mnoga iznenađenja, koja jedva čekaju da ih otkriju posjetitelji malih nogu.

Atrij Kulturno Informativnog Centra domaćin je house partiju od 22h, gdje će se za odličnu atmosferu pobrinuti DJ ANDROLOGIC. Osim što je već dvadesetak godina prisutan na elektronskoj sceni može se pohvaliti i svojim producentskim uradcima na labelovima kao što su ruski Majestic Family Records, britanski Capital Heaven i belgijski Sound Avenue. Do sada je nastupao u mnogobrojnim klubovima dijem Hrvatske i Europe, uz podršku jakih svjetskih imena iz elektronskog svijeta kao što su Laurent Garnier, Hernan Cattaneo, Paul Hazendonk, Nick Warren, Madloch, Sebastian Busto, Marc Poppcke i mnogi drugi.

U nedjelju, 10.7, na Teslin rođendan, u Smiljanu se organizira, točno u podne, izložba fotografija na otvorenom: “4 godišnja doba”, fotografa Josipa Durdova, a svi posjetitelji moći će besplatno razgledati Memorijalni centar Nikole Tesle od 10 do 20 h. Lika Night Run u parku Jasikovac počinje dječjom utrkom u 18 h, a odrasli startaju od 19 h, nakon čega slijedi rock koncert gospićke rock punk grupe DC5. U  večernjim satima posjetitelje očekuje još jedna atrakcija – panoramski pogled iz balona, a karte se mogu kupiti u uredu Turističke zajednice Gospić.

Oba dana posjetitelji mogu uživati u lokalnim gastronomskim specijalitetima, a ulaz na sva događanja, osim panoramskog pogleda iz balona, je besplatan. Više informacija pogledajte na https://www.facebook.com/visitgospic i https://www.facebook.com/gospic.hr

Tagovi: Gospić, nikola tesla, Smiljan, Tesla,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE