Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Obilna kiša se naglo spustila na Istru i stvorila probleme

Vatrogasci ispumpavali vodu na terenu ...

Objavljeno 29.05.2019
Antonela Verković

Jaka kiša praćena vjetrom padala je proteklih sati u gotovo cijeloj Istre te je ponegdje stvorila probleme, rekao je novinarima načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, dodajući kako je najviše kiše palo je na području Rovinja, Medulina i Pule te da su vatrogasci ispumpavali vodu na terenu.

Prema podatcima istarskoga meteorološkog portala Istrameta, od ponoći do 12 sati u Medulinu je palo 45 milimetara kiše, od čega gotovo 40 milimetara u samo jednom satu, između 11 i 12 sati, što je više od 60 posto prosjeka na mjesec, a u Rovinju je izmjereno 35 milimetara, od čega je većina pala u kratkotrajnom pljusku poslije deset sati.

Obilne oborine zasad zaobilaze sljevove velikih rijeka. Vodostaji su uglavnom stabilni, jedino je Mirna na Ponte Portonu na 499 cenitmerata, što je samo jedan centimetar od proglašenja izvanrednih mjera obrane od poplava. Zbog oblaka i kiše, temperature zraka znatno su ispod prosjeka.

“U cijeloj toj situaciji dobra je vijest da su ukinute redovite mjere zaštite od poplave, vodotoci su pali i stanje je povoljnije”, rekao je Dino Kozlevac.

Prema podatcima istarske policije, unatoč vremenskim neprilikama, promet je u Istri tekao bez zastoja i teškoća.

(Hina)

FOTO: Pixabay ilustracija

Tagovi: istra, kiša, poplave, problemi, voda,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE