Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Od jučer u Zagrebu umrlo 17 osoba, novih 1067 zaraženo

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 597 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 67 osoba

Objavljeno 16.02.2022
Ivona Amidžić

U zagrebačkim bolnicama umrlo je 17 covidom zaraženih osoba, a kod novih 1067 potvrđena je zaraza na području Zagreba u posljednja 24 sata, objavio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Unatrag jednog dana u Službi za kliničku mikrobiologiju tog zavoda PCR-om je testirano 1310 utoraka, a 812 nalaza pokazali su se pozitivnima.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 597 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 67 osoba.

Od 597 zaraženih 148 su kontakti covid pozitivnih osoba, jedna osoba je doputovala iz BiH, 95 oboljelih za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 49 osoba obrada je u tijeku.

Liječnici obiteljske medicine ‘obradili’ su osam osoba, za 295 poslana je uputa o mjerama, a jedna je osoba izložena na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Tijekom utorka je zbog pozitivnog nalaza testa kod 11 učenika osnovnih te tri učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 27 učenika osnovnih i tri učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je 16 korisnika, dva zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana, na cjepnim punktovima Grada Zagreba cijepljene su 633 osobe, od kojih 132 prvom i 366 booster dozom. Na Cjepnom punktu Velesajam su od toga broja cijepljene 432 osobe, od čega 116 prvom i 227 booster dozom.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE