Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Odgajatelje u vrtićima staviti na prioritetnu listu za cijepljenje

"Radnici predškolskih ustanova, a posebice odgajatelji iskazuju nam svoju zabrinutost jer su u stalnom, dnevnom kontaktu s djecom"

Objavljeno 29.01.2021
Ivona Amidžić

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije zatražio je u četvrtak od istarskog Stožera civilne zaštite da i odgajatelji u predškolskim ustanovama budu na prioritetnoj listi za cijepljenje protiv koronavirusa, izvijestili su iz tog sindikata.

Naglašavajući kako Sindikat svakodnevno prati zbivanja vezana za covid-19 gdje je trenutno najaktualnije pitanje upravo procjepljivanje, predsjednica Marina Cvitić je u dopisu Stožeru navela kako prema njenim informacijama, za razliku od zdravstvenih radnika i radnika u ustanovama socijalne skrbi, odgajatelji u predškolskim ustanovama nisu na listi prioriteta.

“To nije dobro i nije u interesu zaštite zajednice od širenja bolesti. Radnici predškolskih ustanova, a posebice odgajatelji iskazuju nam svoju zabrinutost jer su u stalnom, dnevnom kontaktu s djecom odnosno populacijom koja je često asimptomatična ali moguće prenosi virus”, naglasila je Cvitić u dopisu načelniku istarskog Stožera Dinu Kozlevcu. Napomenula je i kako usprkos organizacijskim mjerama distance i mjerama preventive koje se provode u vrtićima, zbog raznih nepredviđenih situacija, odgajatelji često moraju kontaktirati i s roditeljima čime se dodatno izlažu riziku zaraze.

Stoga su zatražili da se na listu ljudi koji će se prioritetno cijepiti na dobrovoljnoj osnovi, uvrste i radnici predškolskih ustanova, posebice odgajatelji.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, djeca, odgajatelji, odgajateljice, prioritetna lista, sindikat, vrtići,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE