Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Održana četvrta radionica Radne skupine predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda RH

Grabar-Kitarović: "Hrvatska nema jasan i kvalitetan sustav oblikovanja nacionalnog brenda"

Objavljeno 09.02.2019
Ivona Amidžić

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske održana je četvrta radionica Radne skupine predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske, na kojoj je nastavljen rad i rasprava o brendingu i dostupnim modelima za razvoj brenda nacije/države radi pripreme cjelovitog modela brenda Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na četvrtoj radionici analizirali su se elementi marke Hrvatske po područjima te se generirala izjava o pozicioniranju marke Hrvatske. Kao teorijska podloga korišteni su modeli Capstones i Brand Key. Radionica je završila definiranjem elemenata marke Hrvatske prema ciljnim javnostima.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u listopadu prošle godine, održala je okrugli stol na temu “Identitet i marka Republike Hrvatske”, na kojem su sudjelovali i stručnjaci iz područja marketinga, kreiranja imidža i brendiranja te sporta i kulture. Na okruglom stolu predsjednica je istaknula kako Hrvatska nema jasan i kvalitetan sustav oblikovanja nacionalne marke, odnosno brenda, i upravljanja njome te poručila kako to želi promijeniti osnivanjem radne skupine koju će voditi prof. Dubravka Sinčić Ćorić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Radna skupina predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske osnovana je početkom studenog 2018. godine odlukom predsjednice Grabar-Kitarović. Sredinom travnja radna skupina predstavit će predsjednici Republike smjernice za pozicioniranje Hrvatske, odnosno za brendiranje Hrvatske.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: brend, kolinda grabar kitarović, okrugli stol, radionica, ured predsjednice,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE