Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Održana vježba zrakoplovne nesreće

Županijski centar 112 Zagreb u vježbi je sudjelovao kao komunikacijsko-koordinacijski centar prema žurnim službama

Objavljeno 30.06.2021
Ivona Amidžić

Danas, 29. lipnja u organizaciji Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu održana je vježba zrakoplovne nesreće u kojoj su iz Ravnateljstva civilne zaštite sudjelovali pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i djelatnici Županijskog centra 112 Zagreb.

Županijski centar 112 Zagreb u vježbi je sudjelovao kao komunikacijsko-koordinacijski centar prema žurnim službama, ostalim sudionicima sustava civilne zaštite te prema lokalnoj i državnoj razini.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb na mjestu nesreće postavili su šator za trijažu te su pomogli u zbrinjavanju ozlijeđenih osoba iz zrakoplova.

Cilj vježbe bio je provjera reakcije na izvanredni događaj te provjera komunikacije i koordinacije prema žurnim službama i ostalim sudionicima sustava civilne zaštite, a samim time i jačanja suradnje između Ravnateljstva civilne zaštite i Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb kroz angažiranje Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite kao odgovor na izvanredni događaj.

foto: Civilna zaštita (MUP)

Tagovi: avionska nesreća, nesreća, vježba, zrakoplov,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE