Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Oprez, Zagrepčani – gradom “hara” lažna bankarica

Lažna je bankarica prevarila stariju ženu za četrdesetak tisuća kuna - policija upozorava građane, pogotovo one starije, da ne puštaju nepoznate ljude u svoje domove

Objavljeno 04.10.2018
Josipa Maksimović

Stariju ženu, u srijedu je nasamarila takozvana “lažna bankarica” – gospođa je ostala bez svote od četrdesetak tisuća kuna.

Zagrebačka policija upozorava građane da ne puštaju nepoznate osobe koje od njih traže novac u svoje domove, jer je riječ o prevarantima.

Novi slučaj prevare lažnim predstavljanjem dogodio se u srijedu, oko 11,30 sati u Novom Zagrebu, u Hermanovoj ulici, gdje je 77-godišnjakinja lažnoj bankarici predala 40-ak tisuća kuna.

Zagrebačka policija poziva građane na oprez, naglašavajući da je samozaštitno ponašanje jako bitno jer može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela.

Građane upozorava da u svoje domove nipošto ne puštaju nepoznate ljude koji pokušavaju doći u posjed njihovog novca ili vrijednih predmeta.

Radi se osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba, kažu u policiji.

Zagrebačka policija pozvala je također građane da joj odmah prijave ako od njih nepoznate osobe telefonom zatraže da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili im kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

(Hina)

Tagovi: banka, lažno predstavljanje, novac, umirovljenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE