Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Optužen vozač i pomagači u prijevozu migranata

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv trojice državljana BiH zbog prijevoza migranata

Objavljeno 21.01.2019
Tamara Lemajić

Poprilično je postalo jasno kako je migrantska kriza postala izvor crnog prihoda, a migranti nova “roba” i novi očajnici koji neće pitati za cijenu.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv trojice državljana BiH zbog prijevoza migranata iz Irana u osobnom automobilu. Automobil je prekjučer pri bijegu od policije udario u zaštitnu ogradu vijadukta Svilno kod Rijeke, na autocesti Rijeka-Zagreb, izvijestilo je to odvjetništvo.

Utvrđeno je da je 28-godišnjak u Vrgorcu preuzeo iranske državljane koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Planirao ih je za 2000 eura odvesti prema Rijeci. U drugom automobilu 32-godišnjak i 36-godišnjak osiguravali su trasu kretanja, a zaustavljeni su na graničnome prijelazu Rupi.

Predloženo je da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

U audiju je 28-godišnjak 19. siječnja prevozio pet osoba, među kojima jedno dijete. Na području Čavla pokušala ga je zaustaviti policija, ali je pobjegao te je policija krenula za njim svojim vozilima. Zbog prebrze vožnje, u zavoju na vijaduktu Svilno 28-godišnjak je udario u automobil ispred sebe pa u zaštitnu ogradu te ga je policija uhitila, izvještava odvjetništvo.

(Hina)

Tagovi: migrantska kriza, Rijeka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE