Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Nekategorizirano

Orban kaže da Mađarska ima nultu toleranciju prema antisemitizmu

Viktor Orban poručio Židovima u Mađarskoj da se mogu osjećati sigurno i izrekao želju za suradnjom s Izraelom

Objavljeno 19.07.2018
Tea Pakšec

Mađarski premijer Viktor Orban ustvrdio je u četvrtak da njegova zemlja ima “nultu toleranciju” prema antisemitizmu poručivši Židovima u Mađarskoj da se mogu osjećati sigurnima i rekao je tijekom susreta s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom da će njegova vlada surađivati s Izraelom u borbi protiv te pojave.

“Spremni smo surađivati u ratu protiv antisemitizma”, kazao je Orban istaknuvši da su jedan od oblika antisemitizma izjave protiv Izraela, prenio je izraelski portal Ynet drugog dana posjeta mađarskog premijera.

Orban je bio suočen s optužbama za antisemitizam zbog vođenja kampanje protiv židovskog milijardera Georgea Sorosa i hvalio je mađarskog čelnika Miklosa Horthyja – saveznika Adolfa Hitlera – koji je surađivao s nacistima.

“Svi židovski građani u Mađarskoj su pod zaštitom vlade”, kazao je Orban, nacionalist čija je politika izazvala zabrinutost među Židovima u njegovoj zemlji.

“Ponosni smo na to da se u Mađarskoj…. Židovi mogu osjećati sigurnima”, istaknuo je on na početku razgovora s desničarskim izraelskim premijerom.

“Vi ste stali uz Izrael ponovno i ponovno na međunarodnim forumima i to je važno i jako to cijenimo”, rekao je Netanyahu Orbanu dodajući kako obojica “shvaćaju da je prijetnja radikalnog islama stvarna”.

Netanyahu je našao zajednički jezik s Orbanom u žestokim kritikama na račun tražitelja azila i Sorosa, koji podržava ljevicu u njihovim zemljama.

(Hina)

Tagovi: mađarska, orban,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE