Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Osijek News: Ljubavna priča koja ostavlja bez daha

Nesvakidašnja, prekrasna priča iz Slavonije o ljubavi bez granica... :)

Objavljeno 15.02.2019
Lucija Tokić

U zadnje vrijeme, često se Slavonija spominje u kontekstu nezaposlenosti i masovnog iseljavanja, no ovoga puta to nije slučaj jer vam donosimo bajkovitu ljubavnu priču iz Osijeka.

Iako je Valentinovo jučer završilo, atmosfera zaljubljenosti još se uvijek osjeti u zraku. Ma sve i da je prošlo sto dana, to je atmosfera koje u zraku nikada ne bi trebalo nedostajati… Osjeti se i ona i kod ovog ljubavnog para, čija priča ostavlja bez daha, piše Osijek News.

Daljina, različitosti, granice – sve su to prepreke koje nestaju kao rukom odnesene kad je prava ljubav u pitanju.

Ovo je njihova priča

Julie Anna liječnica je iz Kolumbije, a Miro Kljajić barmen iz Osijeka.

Julie Anna i Miro upoznali su se prije četiri godine na kruzeru. Ona je radila kao liječnica, a on kao šanker. Proputovali su svijet i odlučili se usidriti u Osijeku.

Kako je istaknuo Miro, što je bio dalje od Osijeka, to je više shvaćao koliko je Osijek dobar grad, pravi grad za obitelj.

Miro je 12 godina radio i školovao se u inozemstvu, a Julie Annu je ovdje zadržala bezgranična ljubav prema Miri. Zavoljela je kaže, i Osijek.  Vrlo lijep grad, čist, siguran, prijatelj životinja – što je nama jako važno. Ovdje imate sve, ljudi nisu svjesni koliko su sretni jer je doista prekrasan grad –  govori Julie Anna Kljajić.

Ona bi se voljela vratiti na liječnički posao i svakodnevno uči hrvatski, što joj nije ni malo jednostavan zadatak, ponajviše zbog 7 padeža, kaže.

Zavoljela je i slavonsku domaću hranu. Kulen i kobasica su vrlo egzotični jer takvo što nemamo u Južnoj Americi, rekla je Julie Anna dodavši kako joj se iznimno sviđa način na koji se kod nas priprema grah.

Ovaj par se u Osijek i vjenčao, svatko u svojoj tradicionalnoj nošnji.

Miro je pokrenuo vlastiti posao

Sve što ste ikada gledali na TV-u, filmu …, sanjarili probati – u Osijek je s vrhunske internacionalne barske scene donio upravo Kljajić. Otvorio je Craft Room!

Miro je dugo ‘pekao’ zanat koktel virtuoza, barmena. Nije to ‘diploma’ koju se stječe odjednom. Prošao je svijet, školovao se kod najboljih, gdje se na škole i seminare čeka godinama, gdje primaju samo one koji dolaze s prethodno dobrim temeljima u miješanju koktela. Učio je u New Yorku, na kruzerima Carnivala, ‘mixao’ bogatima i znalcima koktela, dokazao se upravo ondje gdje je najteže – pred nepcima onih koji znaju!

A onda, u jednom trenutku, željan doma i zasnivanja obitelji, vratio se na dravsku obalu i donio sa sobom apsolutni Hollywood, Las vegas, New York …

Njegov Carft Room nudi širok spektar whiskeya i ginova, najbolje svjetske tonike, začine, dodatke … kokteli mogu gorjeti, mogu se dimiti, svaka vam kocka leda može doći s mirisom dima, ne bi li naglasila i sve ostale okuse.

foto: HRT (foto screenshot)

Tagovi: julie anna kljajić, ljubavna priča, miro kljajić, Osijek, Slavonija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE