Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Osječkoj Školi u bolnici donacija opreme od 117 tisuća kuna

Radi se o donaciji u sklopu akcije „Moja učiteljica zove se nada“ - Bit će donirane interaktivne ploče, laptopi i interaktivni ekrani...

Objavljeno 07.12.2020
Ivona Amidžić

Predstavnici zagrebačkog Rotary kluba 1242 predali su osječkoj Školi u bolnici donaciju u opremi vrijednu 117 tisuća kuna. Radi se o donaciji u sklopu akcije „Moja učiteljica zove se nada“ za opremanje svih škola u bolnici u Republici Hrvatskoj, a osječkoj školi bit će donirane interaktivne ploče, laptopi i interaktivni ekrani.

Potvrdio je to u ime Rotary kluba 1242 Frano Ridjan koji je izrazio zadovoljstvo što su, nakon predanih donacija najstarijoj školi u bolnici u Rijeci, uspjeli pomoći i najmlađoj takvoj školi, OŠ Frana Krste Frankopana u Osijeku. Dodao je i kako je zagrebačkom Rotary klubu do kraja godine preostalo opremiti još samo nekoliko škola u Zagrebu i jednu u Puli.

Predaji donacije, u ime osnivača osječkih osnovnih škola, Grada Osijeka, nazočila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Tim povodom izrazila je ponos projektom Škole u bolnici te zahvalila Rotary klubu i svima koji su do sada dali doprinos u kvalitetnijem provođenju vremena djece u školi u bolnici.

“Vodimo brigu kako bi dani koje djeca provedu u bolnici bili kvalitetniji i kako ne bi propustili gradivo i sve one obveze koje bi kasnije, uz oporavak, morali nadoknađivati. Hvala Rotary klubu na ovoj vrijednoj donaciji”, kazala je Gamoš.

Inače, projekt Škola u bolnici odvija se u osječkom KBC-u i obuhvaća odjel dječje kirurgije i pedijatrije. Prema riječima ravnatelja OŠ Frana Krste Frankopana Antuna Ptičara, Grad Osijek prepoznao je vrijednost njegove inicijative te je Škola s radom počela u studenom 2018. godine, a kroz nju godišnje prođe dvjestotinjak osnovnoškolske djece.

foto: Grad Osijek

Tagovi: donacija, kbc osijek, oprema, Osijek, škola u bolnici, škole,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE