Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Oskarovac Geoffrey Rush dobio dva milijuna dolara odštete za klevetu

Tužio tabloid u Sydneyu koji je tvrdio da je seksualno napastovao mladu glumicu

Objavljeno 23.05.2019
Lucija Tokić

Oskarovac Geoffrey Rush dobio je 1,96 milijuna australskih dolara nakon što je tužio zbog klevete tabloid u Sydneyu koji je tvrdio da je seksualno napastovao mladu glumicu.

Prošlog je mjeseca savezni sud u Sydneyu utvrdio da je Rush (67) oklevetan u tekstovima objavljenima 2017. i dodijelo je Rushu 850.000 dolara odštete.

U četvrtak sud je glumcu dodijelio još 1,96 milijuna dolara kamata i odštete za gubitak zarade u prošlosti i u budućnosti zbog utjecaja tih tekstova na njegov ugled.

Isplata, ukupno više od 2,8 milijuna dolara najveća je isplata za klevetu u Australiji koju je neka osoba dobila na sudu, navodi australska televizija ABC.

Rush je tužio Daily Telegraph u 2017. za klevetu zbog tekstova u kojima se tvrdilo da je spolno uznemiravao i neprimjereno dodirivao mladu žensku zvijezdu tijekom izvedbe “Kralja Leara” u  Sydneyu 2015.-16.

U presudi objavljenoj u travnju savezni sud utvrdio je da je izvješće bilo “bezobziran, neodgovoran primjerak senzacionalističkog novinarstva najgore vrste” i da je glumica Eryn Jean Norvill sklona “pretjerivanju i dodavanju”.

Rushova odvjetnica Sue Chrysanthou u četvrtak je rekla da je početkom 2018. glumac ponudio novinama da se ispričaju i isplate odštetu od 50.000 dolara no Nationwide News nije na to odgovorio, navodi ABC.

Tabloid će se žaliti na presudu.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Geoffrey Rush, odšteta,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE