Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Ostrogović: Nezamislivo da se riječki gradonačelnik oglušuje na molbe iz KBC-a

 Iz svega toga mu je, kaže, jasno zašto Obersnel nije nikad odlazio na više političke funkcije od gradonačelničke - "zbog njegove lijenosti i inercije da se bavi stvarima koje muče građane"

Objavljeno 13.05.2019
Antonela Verković

HDZ-ov riječki gradski vijećnik Josip Ostrogović u ponedjeljak je, nakon što je Ministarstvo državne imovine riječkom KBC-u prošlog tjedna ustupilo dva stana za potrebe smještaja obitelji djece na liječenju, istaknuo kako mu je “nezamislivo” da se gradonačelnik Vojko Obersnel oglušio na molbe KBC-a da za tu namjenu nađe gradske stanove.

Ostrogović je na konferenciji za novinare podsjetio kako je cijeli postupak pokrenut na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 21. travnja, kad je on na aktualnom satu upitao Obersnela zašto Grad Rijeka nije reagirao na javno iznijete molbe pročelnice Odjela za hematologiju i onkologiju KBC-a Rijeka Jelene Roganović, a takvi su upiti, tvrdi, isticani i godinama ranije.

“Gradonačelnik je tada kazao da je Grad Rijeka osigurao 100.000 kuna za uređenje prostora za smještaj obitelji unutar Dječje bolnice i naglasio da ne želi sudjelovati u ‘političkom prepucavanju oko toga niti na tome hvatati političke poene’, te dodao da osiguranje tih stanova nije obaveza Grada”, rekao je Ostrogović.

Iz svega toga mu je, kaže, jasno zašto Obersnel nije nikad odlazio na više političke funkcije od gradonačelničke – “zbog njegove lijenosti i inercije da se bavi stvarima koje muče građane”.

Ostrogović kaže kako se nakon toga sam obratio ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću s molbom za pomoć, da su zajedno kontaktirali KBC, a on se obratio ministru državne imovine Goranu Mariću te ja za svega nekoliko dana riješeno to pitanje, pa su 8. svibnja ključevi dvaju stanova u Rijeci predani KBC-u.

“Kakav bi ovo bio grad kad bi ga vodili sposobni, a ne demagozi i lijenčine”, naglasio je.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: građani, hdz, josip ostrogović, KBC, kbc rijeka, pomoć, vojko obersnel,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE