Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Otac Melanije Trump nam je u susjedstvu zbog tužbe

Knavs je trenutno u Sloveniji zbog tužbe protiv novinara Požara za klevetu i povredu časti jer je napisao kako je Knavs bio u zatvoru, a to navodno nije točno i kleveta je...

Objavljeno 27.10.2018
Antonela Verković

Prvi put otkako je nedavno izvanrednom naturalizacijom postao američki državljanin Viktor Knavs, otac američke prve dame Melanije Trump, doputovao je u staru domovinu zbog privatne tužbe za klevetu i povredu časti koju je prije više od dvije godine podnio protiv novinara Bojana Požara.

Knavs je iskaz dao u petak na okružnom sudu u Ljubljani, gdje se pojavio samo u pratnji svoje odvjetnice. Odbio je dati bilo kakvu izjavu novinarima koji su ga opsjedali te im je poručio da su napasniji od američkih kolega i na odlasku sa suda dobacio im samo “bye bye”.

Knavsova odvjetnica Nataša Pirc Musar, koja u Sloveniji zastupa i pravne interese Melanije Trump, izjavila je da je novinar Požar tužen jer je u svojim nezavisnim publikacijama i tabloidu svojedobno navodio da je Knavs u mladosti bio u zatvoru,  a što nije točno i kleveta je.

POŽAR

Knavs je preko svoje odvjetnice pokrenuo postupak u kojemu tuži novinara Požara jer je 2016., objavio članak “Dokumenti, utaja poreza: Viktor Knavs bio u zatvoru?”.

Radilo se o navodima da je Knavs u mladosti, u vrijeme kad se bavio prodajom automobilskih dijelova, bio osuđen za utaju poreza, odnosno za trgovinu na crno i zato osuđen na zatvorsku kaznu.

Požar, koji se sa svojom listom kandidirao na parlamentarnim izborima ljeti 2018., no nije prešao prag za ulazak u parlament, svoju je tvrdnju dokazivao navodnim dokumentima iz policijskog arhiva te izjavom susjede Knavsovih. Ta žena iz Sevnice, gdje su nekada Knavsovi živjeli, potvrdila je da je Knavs bio osuđen i boravio je u zatvoru pred kamerama jedne američke televizije u vrijeme američke predsjedničke kampanje, no presuda i zatvorska kazna navodno su naknadno bile brisane iz policijske evidencije.

Požar je u petak nakon suđenja sugerirao da i dalje ostaje pri svojoj tvrdnji iznesenoj u članku, ali je rekao da je Knavs u sudnici prihvatio njegovu pruženu ruku, sugerirajući tako da je moguća izvansudska nagodba.

Požar je i autor “neautorizirane biografije” Melanije Knavs Trump, u kojoj je opisao  slovenski dio njezina životopisa i impresije onih koji su je poznavali u djetinjstvu i mladosti, a koju je u prijevodu na engleski pokušao plasirati na američko tržište odmah nakon izbora nakon kojih je Melania postala prva dama Sjedinjenih Država.

(Hina)

Tagovi: melania trump, tužba, viktor knavs,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE