Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Otvoren 18. Festival europske kratke priče

Tridesetak istaknutih inozemnih i domaćih imena svjetske i domaće kratkropričaške književne scene

Objavljeno 05.06.2019
Ivona Amidžić

Festival europske kratke priče s temom Homo narrans otvoren je u nedjelju, 2. lipnja 2019. godine u Velikoj dvorani zagrebačkog Teatra &TD. Ove se godine održava do 7. lipnja na nekoliko lokacija u Zagrebu i Rijeci kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Otvorenju je prisustvovala voditeljica Službe za knjigu i nakladništvo Ministarstva kulture Mihaela Majcen-Marinić.

Festival europske kratke priče manifestacija je koja se održava već osamnaest godina uz pomoć Ministarstva kulture RH, Ureda za kulturu grada Zagreba te kulturnih instituta i veleposlanstava zemalja koji djeluju u Hrvatskoj.

Na punoljetnome izdanju FEKP-a, koji svake godine u Hrvatsku dovodi najpoznatije europske i svjetske kratkopričaše, ove će se godine u Zagrebu i Rijeci oko središnje teme “Homo Narrans” okupiti tridesetak istaknutih inozemnih i domaćih imena svjetske i domaće kratkropričaške književne scene i istraživati temeljnu ljudsku potrebu za pričanjem priče.

Festival je otvorio Miljenko Jergović u razgovoru s Đurđicom Čilić. Kroz razgovor i čitanje nekoliko ulomaka i književnost Semezdina Mehmedinovića je ostala jedna od tema razgovora koja je Đurđici Čilić i Miljenku Jergoviću poslužila kao polazišna točka za izlaganje zanimljivih misli i ideja o suvremenoj književnosti.

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: festival, festival europske kratke priče, književnost, kratka priča,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE