Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Otvoreno „Osječko ljeto kulture“, zbog lošeg vremena ne i najavljenom praizvedbom rock-melodrame

"Vrijeme je učinilo svoje i otvorenje OLJK-a moramo prebaciti u zatvoreni prostor“, rekla je Kovačić

Objavljeno 30.06.2018
Alan Srčnik

„Osječko ljeto kulture“ (OLJK) otvoreno je u petak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) koncertom “Noć filmske glazbe”, a ne, kako je bilo najavljeno, rock-melodramom „Osječki long, long play“, čiju je praizvedbu na otvorenome spriječilo loše vrijeme.

Kako je rekla Biljana Kovačić, osoba za odnose s javnošću OLJK-a, zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je praizvedba rock-melodrame „Osječki long, long play“ u izvedbi osječkog Hrvatskog narodnog kazališta  koja je trebala biti održana na otvorenome, u dvorištu osječkog hotela „Central ” .

“Vrijeme je učinilo svoje i otvorenje OLJK-a moramo prebaciti u zatvoreni prostor“, rekla je Kovačić.

“Osječko ljeto kulture“  se održava 18. put, a na njemu će se od 29. lipnja do 13. srpnja, održati 49 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene, koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti. U organizaciju su uključene sve važnije osječke kulturne ustanove, udruge i umjetnici pojedinci, ali dolaze i brojni gostujući izvođači.  Prema najavama Žane Gamuš, zamjenice gradonačelnice Osijeka, 18. OLJK  stoji milijun i 120.000 kuna.

Na koncertu filmske glazbe, među ostalim  izvedene su teme iz filmova “Titanik”, “Ples s vukovima”, Jurski park”, Ratovi zvijezda i drugi. Orkestrom je ravnao dirigent Mladen Tutavac, a kao solisti nastupili su Ivana Medić, Sanja Toth, i Filip Hozjak.  U vokalnom ansamblu nastupili su Stefany Findrik,Gordana Kalmar, Davor Solanović i Tomislav Moržan.

(Hina)

Tagovi: oljk,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE