Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sada ljeto

Ovog vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci rekordnih 137.000 turista

Zabilježen najveći vikend promet ove godine, a u sljedeća dva vikenda, prema najavama, dolazi još više putnika. U Zračnu luku najviše stižu putnici iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavskih zemalja.

Objavljeno 21.07.2018
Antonela Verković

Ovog se vikenda u splitskoj Trajektnoj i Zračnoj luci očekuje promet oko 137.000 putnika u oba smjera, što je rekord u dosadašnjem dijelu sezone, a za sljedećih nekoliko vikenda postoje najave o još većem prometu u te dvije splitske luke.

“Danas i sutra kroz splitsku Trajektnu luku proći će oko 80.000 putnika i više od 16.000 vozila što je najveći promet tijekom vikenda ove godine”, rekla je u subotu za Hinu voditeljica agencije Jadrolinije u Splitu Jelena Ivulić.
Po njezinim riječima, u sljedećih nekoliko vikenda očekuje se još veći promet u splitskoj Trajektnoj luci.
Ovog se vkenda i u splitskoj Zračnoj luki također očekuje rekordan ovogodišnji promet putnika tijekom jednog vikenda.

“Danas i sutra kroz splitsku Zračnu luku prometovat će oko 57.000 putnika što je najveći vikend promet ove godine, a u sljedeća dva vikenda, prema najavama, imat ćemo još veći promet putnika”, rekao je voditelj Službe prihvata i otpreme u splitskoj Zračnoj luci Mate Melvan.
Najveći broj putnik koji zrakoplovima stižu u splitsku Zračnu luku je iz Velike Britanije, a zatim iz Njemačke, Francuske i skandinavskih zemlja.
“Splitska Zračna luka je povezan sa 100 destinacija u 25 zemalja posredstvom tih destinacija nam zrakoplovima dolaze putnici iz cijelog svijeta, rekao je Melvan.
Dodao je kako je u prvih šest mjeseci ove godine promet putnika u splitskoj Zračnoj luci bio 15,7 posto veći u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

(Hina)

Tagovi: turisti, zračna luka split,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE