Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Papa Franjo protiv ovisnosti o mobitelima: “Molim vas! Misa nije predstava!”

Još u 2017. se papa žalio na korištenje mobitela za vrijeme mise, rekavši da se "jako rastuži" kada vidi osobe koje ih koriste tijekom vjerskih službi...

Objavljeno 13.04.2019
Antonela Verković

Mladi ljudi ne bi trebali biti uz svoje mobilne telefone cijelo vrijeme, rekao je 82-godišnji papa Franjo u subotu tijekom susreta s grupom talijanskih tinejdžera.

“Riješite se ovisnosti o mobilnim telefonima”, rekao je papa Franjo učenicima iz Viscontija, slavne srednje škole u središnjem Rimu.

“Zasigurno ste čuli o tragedijama zbog ovisnosti (…), a ovisnost o mobilnim telefonima je veoma, veoma suptilna”, rekao je poglavar Katoličke Crkve, navodi se u službenom priopćenju.

“Mobiteli su izvrsna pomoć, izvrstan napredak. Trebaju se koristiti i dobro je znati se koristiti njime. No jednom kada postanete sluga svom mobilnom telefonu, gubite svoju slobodu”, rekao je papa.

Papa Franjo je pozvao svoju publiku da se “ne boji tišine i samoće, ne uvijek naravno, jer to nije dobro za ljude, ali povremeno čovjek treba uzeti vremena samo za sebe.”

Još u 2017. se papa žalio na korištenje mobitela za vrijeme mise, rekavši da se “jako rastuži” kada vidi osobe koje ih koriste tijekom vjerskih službi, uključujući i “mnoge svećenike i biskupe”.

“Molim vas! Misa nije predstava!”, govorio je tada, podsjetivši da svećenik koji predvodi misno slavlje govori: ‘Otvorite svoja srca’, a ne: ‘Uključite svoje mobitele i snimite fotografiju’.

(Hina)

FOTO: Hina

Tagovi: biskup, misa, misno slavlje, mobitel, ovisnost, papa, papa franjo, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE