Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Papi ponuđeno milijun dolara za humanitarne svrhe ako bude vegan za korizmu

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profiilu opisuje kao aktivistkinja za prava životinja i veganka

Objavljeno 07.02.2019
Lucija Tokić

Papa Franjo će dobiti milijun dolara za humanitarnu organizaciju po svom izboru ako pristane biti vegan za korizmu, objavila je u srijedu međunarodna kampanja koju podržavaju glazbene i filmske zvijezde.

Vegansku kampanju od milijun dolara predvodi 12-godišnja Genesis Butler iz Kalifornije koja se na svom Twitter profiilu opisuje kao aktivistkinja za prava životinja i veganka.

“Tražimo od papa Franje da pomogne u zaštiti našeg planeta tako da skrene pozornost na strahoviti utjecaj uzgoja životinja za prehranu”, kazala je Butler u videosnimci objavljenoj na službenoj stranici kampanje.

Franjo bi prelaskom na veganstvo za korizmu “predvodio put prema održivijem planetu”.

“Pridružite nam se i borite se protiv klimatskih promjena drugačijom prehranom”, dodala je Butler.

Korizma je razdoblje odricanja koje kreće šest tjedana prije Uskrsa, najvažnijeg kršćanskog blagdana. Ove godine korizma počinje 6. ožujka, a Uskrs pada na 21. travanj.

Butler se u pismu Franji referira na njegovu ekološku encikliku “Laudato Si” te poručuje kako bi bila “oduševljena” da ga može upoznati.

Vegansku kampanju od milijun dolara među ostalima podržavaju i glazbenici Paul McCartney i Moby te glumci Woody Harrelson i Joaquin Phoenix.

Milijun dolara donacije osigurala bi zaklada Blue Horizon International, humanitarni ogranak tvrtke za terapiju matičnim stanicama.
(Hina)

foto: Hina

Tagovi: korizma, papa franjo, vegan,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE