Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Pentagon protiv angažiranja vojske u izgradnji pritvora za migrante

Po riječima neimenovanog dužnosnika Pentagona, tisuću vojnika je već u petak stiglo u McAllen u Teksasu, gdje je jedan od najvećih graničnih prijelaza s Meksikom.

Objavljeno 05.11.2018
Marko Leskovar

Administracija predsjednika Donalda Trumpa razmatrala je angažiranje američke vojske u izgradnji objekata za pritvor migranata u okviru njihove nove misije na meksičkoj granici, ali se odustalo od te ideje nakon što je Pentagon dao svoje primjedbe, rekao je u ponedjeljak dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.

To, kako tvrdi Reuters, pokazuje napetosti unutar administracije oko korištenja vojnih resursa kako bi se učvrstila granica i suzbila ilegalna migracija, jedna od glavnih izbornih tema za glasačku bazi predsjednika Trumpa.

Prošli tjedan, vojska je objavila da će na granicu s Meksikom uputiti preko 7000 vojnika, u iščekivanju karavane migranata iz Srednje Amerike koja se polako kreće prema SAD-u.

Prema anonimnom izvoru, Pentagon je prošli mjesec odbio molbu Ministarstva domovinske sigurnosti da vojska gradi pritvore za migrante, pristajući jedino da vojska bude ispomoć graničnim službama.

Tagovi: migranti, Pentagon, trump,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE