Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Perišić i Rebić dobili nezaboravan doček u Omišu

Uplovili su brodicom do parka. Slavilo se i pjevalo uz Željka Bebeka, a Perišiću posvećen i višemetarski dres na kliškoj tvrđavi Mirabella, poklonjeni i inspirativni natpisi

Objavljeno 19.07.2018
Antonela Verković

Hrvatskome nogometnom reprezentativcu Ivanu Perišiću, koji je s “Vatrenima” na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio drugo mjesto, priređen je u srijedu na večer veliki doček u njegovu Omišu, a s njim u društvu bio je i kolega iz reprezentacije Ante Rebić.

Do prepunoga omiškog Parka hrvatskih branitelja, koji se nalazi tik uz more, Perišić i Rebić su uplovili brodicom a uz park je na moru bilo usidreno mnoštvo brodica i jahti s kojih su brojni građani pratitli njihov doček.

Mnoštvo nazočnih klicalo je Perišićevo ime, a potom je uslijedio zabavni program u kojem su s mjesnim glazbenim skupinama sudjelovali Peršić i Rebić pjevajući domoljubne pjesme i pjesme koje slave hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a pridružio im se i pjevač Željko Bebek rekavši kako za njega nema veće časti nego pjevati u Omišu na dočeku “Vatrenih”.

Po procjeni organizatora – Grada Omiša, na dočeku se okupilo oko 20 tisuća građana.

PERIŠIĆ I REBIĆ – ”OVAKVE DOČEKE SVAKI IGRAČ SANJA”

U čast Perišiću na kliškoj tvrđavi Mirabella je istaknut višemetarskih dres s njegovim imenom i brojem 4 kojeg on nosi nastupajući za našu reprezentaciju. Taj su dres sašile omiške žene kojima je Perišić zahvalio u svojem obraćanju. Perišić je također zahvalio i svojem treneru Branku Šušnjari iz Omiša rekavši kako bez Šušnjareve pomoći ne bi ostvario uspješnu nogometnu karijeru.

Po Perišićevim riječima, dočeci koji se organiziraju u Hrvatskoj za “Vatrene,” nakon što su osvojili titulu svjetskog vice prvaka, “puno znače svim igračima,” te da takve dočeke na kojim je mnoštvo nazočnih, “svaki igrač sanja.”
Ante Rebić je u kratkom obraćanju zahvalio nazočnima što su u tolikom broju došli podržati svojeg Omišanina Perišića.
Voditeljica programa dočeka u Omišu Irena Perišić, koja je susjeda obitelji Ivana Perišića, rekla je kako je Perišiću doček u Omišu organiziran na istom mjestu na kojem je on kao devetogodišnjak pratio 1998. godine utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj kad su tadašnji “Vatreni” osvojili treće mjesto.

PERIŠIĆ SANJAO I POSTAO ”VATRENI”

“Ivan je tada, kada je već počeo trenirati nogomet govorio kako sanja da jednog dana i on bude ‘Vatreni’ koji će postići veliki uspjeh s reprezentacijom,” rekla je njegova susjeda Irena Perišić.
Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je Perišiću predao prigodni poklon s natpisom “Hvala ti Bože što sam živio u ovom svijetu.” Tomasović je objasnio kako je isti takav natpis na poznatoj omiškoj “kući sretnog života.”

Za vrijeme zabavnog programa na pozornici je stajala dvometarski natpis “Perišić” te broj 4 oblikovani od soparnika, poznatog gastronomskog specijaliteta žitelja iz omiškog zaleđa, odnosi iz Poljica.
U blizini pozornice bio je istaknut dvadesetmetarski natpis “Seoca uz Vatrene,” koji su nosili navijači iz sela Seoce u omiškom zaleđu koje je u blizini sela Čišla iz kojeg je otac proslavljenoga hrvatskog nogometaša Ivana Perišića.

Split je u utorak predvečer dočekao reprezentativce iz Splitsko – dalmatinske županije Lovru Kalinića, Ivana Strinića, Filipa Bradarića, Ivana Perišića i Antu Rebića i priredio im veliku feštu,  a dolazak petorice srebrnih nogometaša u utorak navečer u Rebićev rodni Imotski “bacio” je taj grad u ekstazu.

 

(Hina)

Tagovi: Ante Rebić, doček vatrenih, Omiš, perišić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE