Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Pet hrvatskih inovacija nagrađeno na 48. međunarodnom Salonu inovacija u Ženevi

Na ovogodišnjem ženevskom salonu inovacija, nakon tri godine pauze sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija

Objavljeno 08.05.2023
Dorotea Hajduković

Na 48. međunarodnom Salonu inovacija koji se održava od 26. do 30. travnja 2023. godine u Genevi, hrvatski inovatori ostvarili su izniman uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Hrvatska zajednica inovatora, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Od pet hrvatskih inovacija jedna je inovacija nagrađena zlatnom, jedna srebrnom i tri brončanom medaljom. Zlatnu medalju osvojila je inovacija EduGarden inovatora Josipa Lukešića i Andreja Penića iz tvrtke Smart Garden System iz Karlovca koje je još osvojila i posebno priznanje Prvog Iranskog instituta za Inovacije za najbolju inovaciju. Srebrnom medaljom nagrađena je inovacija Primjena tiskanih računalno generiranih holograma kao sigurnosnih elemenata autora Vladimira Cviljušca sa Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu. Brončane medalje osvojile su inovacije LOW POWER DATA LOGGER učenika Danijela Krište i mentora prof. Mirka Mesića, SMART PLANK MAT učenika Tina Oršića, Erika Brauna, Luke Galunića, Nikole Mirkovića, Gabrijela Dumbovića, Kristijana Crnića pod mentorstvom Ivana Vlainića i Stjepana Razuma iz Srednje strukovne škole, Samobor. Treću brončanu medalju osvojila je inovacija Taktilni privjesci za slabovidne i slijepe osobe autora Marka Maričevića sa Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovogodišnjem ženevskom salonu inovacija, nakon tri godine pauze sudjelovalo je više od 860 inovatora iz 40 zemalja svijeta koji su predstavili više od 1000 inovacija. Gospodin Igor Dujmović kao tradicionalni delegat Hrvatske zajednice inovatora bio je i ove godine voditelj hrvatske delegacije. Hrvatski inovatori još su jednom pokazali visoku razinu inventivnosti te nema sumnje da će se većina prikazanih inovacija pojaviti na hrvatskom i međunarodnom tržištu.

Tagovi: Geneva, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Hrvatski inovatori, HZTK, salon inovacija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE