Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Kolumna čitatelja

Piše čitatelj Ivan iz Zagreba: Kolakušić, Mrak i manipulacije

Pitanje je hoćemo li ikad saznati što je tu istina. Iz kojih razloga se Kolakušić našao s Lončarom i Sanaderom i što su im bile teme - pita se čitatelj ... Pišite nam i Vi

Objavljeno 14.03.2019
admin

Jučer sam na jednom portalu čitao o tome kako se sudac Kolakušić našao na kavi s Ivom Sanaderom i Budimirom Lončarom. Sve to je potkrepljeno fotografijom na kojoj se zaista nalaze Lončar i Sanader dok je treća osoba okrenuta leđima i ne može se utvrditi radi li se zaista o Kolakušiću ili ne. On naravno sve to demantira – piše čitatelj Ivan iz Zagreba, a pisati nam možete i Vi.

Pitanje je hoćemo li ikad saznati što je tu istina. Iz kojih razloga se Kolakušić našao s Lončarom i Sanaderom i što su im bile teme ili s druge strane tko i zašto podmeće Kolakušiću smještajući ga u društvo dvije, hrvatskoj javnosti ne baš omiljene osobe.

Što su izbori bliže bit će sve više ovakvih situacija. Prvo iz razloga što su pojedine osobe kao potencijalni kandidati, danas pod posebnim povećalom i javnosti i političkih protivnika pa ćemo o njima vrlo brzo saznavati različite činjenice. Drugo iz razloga što se u nemilosrdnoj političkoj utakmici protivnicima želi manipulacijama i podmetanjima upropastiti šanse na izborima.

Kolakušić se u ovoj našoj političkoj močvari za sada dobro snalazi jer očigledno ni njemu manipulacije nisu strane. Prvo smo od ekipe iz Slobodne Hrvatske (ex Živi zid) čuli kako ih je iskoristio za povećanje svoje popularnosti i broja pratitelja na facebooku, a onda ih odbacio kao krpe. (nije im to prvi put, svojevremeno su tvrdili da su im isto napravili Sinčić i Pernar dok su zajedno bili u Živom zidu). Tko je tu u pravu ne znam ali činjenica je da je ta ekipa do sada odradila velik posao za Kolakušića i da sada više nisu zajedno. Pored toga nedavno su nam portali bili zatrpani oglasima u kojima Kolakušić tvrdi da će ga napasti Jutarnji list.

Napravio je to nakon što su ga iz Jutarnjeg lista pitali zašto ne rješava svoje predmete iz 2017. Jutarnji list uskoro je o tome objavio tekst. Iz svega sam zaključio da je Kolakušić svoj nerad pokušao obraniti prozivajući Jutarnji list za kampanju protiv njega. Možda griješim. Uskoro su slijedili novi oglasi naslova „Imamo presudu Jutarnji list osuđen za širenje laži o sucu Kolakušiću“. Kad sam vidio oglas bio sam iznenađen brzinom našeg pravosuđa koji je kaznio Jutarnji list, a onda sam shvatio da se radi o presudi iz 2017. zbog događaja iz 2013.. Jutarnji je zaista kažnjen prije dvije godine dok je meni bombastični oglas „Imamo presudu… sugerirao da se radi o nečem novom, ekskluzivnom, povezanom s ranijom objavom. Osjetio sam se izmanipuliran.

Primjer manipulacija koji mi također pada na pamet je i gospođa Anka Mrak Taritaš. Prijavljena je Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa zbog naknada koje je primala kao ministrica i stana kojeg nije prijavila u imovinskoj kartici. Sve to su slučajevi stari nekoliko godina koje je netko ciljano odlučio pokrenuti baš sad pred izbore i pokazati nam da gospođa Mrak Taritaš nije takav cvijet kakav nam se predstavlja. Ni tu nije na prvom mjestu transparentnost i interes javnosti nego nanošenje štete političkom protivniku, u ovom slučaju Anki Mrak Taritaš.

No ni ona kao ni Kolakušić nije bez sklonosti za manipuliranjem. Tako je npr. bila među prvima koja je tražila ostavku ministrice Žalac jer je zaboravila produžiti valjanost vozačke dozvole. Događaji sa naknadama i stanom na koje je „zaboravila“ Anka Mrak Taritaš previše su svježi da bi isparili u mom lakozaboravljivom mozgu prosječnog hrvatskog birača. Zbog toga mi pada na pamet zašto gospođa Mrak Taritaš zbog svega toga umjesto isprike također ne podnese ostavku? A ima na što. Predsjednica je stranke i saborska zastupnica. Stvari na koje je ona „zaboravila“ ipak je teže zaboraviti od produženja vozačke dozvole.

Sve u svemu čini mi se da manipulatora ima na sve strane. A mi građani ako imamo sreće razotkrit ćemo ih, a ako nemamo sreće možda ih i izaberemo na neku važnu dužnost.

Ivan, Zagreb

Nacionalni portal Vas poziva da nam i Vi pišete …

Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Tagovi: Kolakušić, kolumna, lončar, mrak, sanader,

Napišite svoju kolumnu o temi po Vašem izboru i pošaljite nam ju na kontakt redakcije, najbolje ćemo objaviti i podržati Facebook promocijom.
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE