Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Plaćaju više od 30.000 kuna da vas zaraze koronavirusom

Dosad je potvrđeno više od 120.000 zaraženih u svijetu

Objavljeno 11.03.2020
Ivona Amidžić

Volonteri bi mogli zaraditi 3.500 funti da budu zaraženi oblikom koronavirusa dok znanstvenici rade na stvaranju cjepiva, piše OsijekNews.

Stručnjaci u inovacijskom centru Queen Mary BioEnterprises, u Whitechapelu u Londonu, zarazit će skupine od po 24 zdrave osobe sojevima virusa 0C43 i 229E. Dva su soja uobičajena, ali mnogo manje ozbiljna vrsta koronavirusa, a smatra se da izazivaju blage respiratorne simptome koji nisu tako ozbiljni kao COVID-19, javlja Daily Star.

Međutim, znanstvenici vjeruju da bi eksperiment mogao pomoći srušiti izbijanje koronavirusa koji je dosad ubio više od 4.300 ljudi diljem svijeta. Tijekom studije sudionici će provesti dva tjedna u izolaciji, jesti ograničenu dijetu i neće moći vježbati ili imati fizički kontakt s drugim ljudima.

Za to vrijeme bit će podvrgnuti nizu pregleda, uključujući brisove iz nosa i krvne pretrage, dok će medicinsko osoblje u zaštitnoj odjeći prikupiti sve papirnate maramice i materijal koji zaraze. Hvivo, tvrtka koja posjeduje laboratorij, morat će dobiti zeleno svjetlo od britanske Agencije za lijekove i zdravstvene proizvode prije nego što započne testiranje.

Kreatori cjepiva COVID-19 vjerojatno će dobiti značajnu nagradu, dok je proizvođač lijekova Sanofi zaradio milijarde od prošlogodišnjeg cjepiva protiv gripe. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) napravila je popis oko 35 kandidata za cjepivo, iako Hvivo nije uključen. Ipak, vjeruje se da je testiranje dio svjetskog napora pronalaska cjepiva za Covid-19 vrijednog oko 2 milijarde dolara (oko 13,3 milijarde kuna).

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: cjepivo, COVID-19, koronavirus, plaćaju, virus, zaraziti, znanstvenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE