Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Plenković: Na Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem i o demografskoj revitalizaciji Slavonije

Najava za sjednicu uljeva Slavoniji, Baranji i Srijemu dozu nade da će se sve pokrenuti ipak i bolje... Puno se radi i planira, a nadamo se da neće ostati samo na tome

Objavljeno 19.07.2018
Tea Pakšec

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja će se održati u petak, govorit će se i o demografskoj revitalizaciji Slavonije, različitim projektima iz kulture i infrastrukture te napraviti plan daljnje dinamike aktivnosti vezanih za Slavoniju, najavio je u četvrtak premijer Andrej Plenković.

“Odlazimo u Vinkovce gdje se održava peti sastanak Savjeta, pripremljene su brojne teme, posebno dio koji se odnosi na razvojne sporazume, gdje ćemo pružiti novu mogućnost županijama za puno kvalitetniji razvoj, pogotovo ovog dijela Hrvatske koji je bio depriviran u brojnim aspektima”, kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Na sjednici Savjeta govorit će se, najavio je, i o demografskoj revitalizaciji Slavonije, različitim projektima iz kulture i infrastrukture te napraviti plan daljnje dinamike aktivnosti vezanih za Slavoniju.

Plenković je izrazio zadovoljstvo što je državna matura dobro prošla te izrazio nadu i da će rezultati biti dobri. “Moramo raditi na obrazovnom sustavu da nam elementi konkurentnosti po svim aspektima budu tako dobri kao što su bili ovi u sportu”, poručio je.

Čestitao je i mladim robotičarima i matematičarima koji su postigli velike rezultate na međunarodnim natjecanjima.

(Hina)

Tagovi: andrej plenković, plenković, sjednica Vlade, slavonija i baranja, srijem,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE