Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Plenković: Traga se za još 1508 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata

"Predstoji dovršiti rasvjetljavanje svih okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije", naglasio je premijer

Objavljeno 30.08.2018
Alan Srčnik

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak povodom Međunarodnog dana nestalih osoba kako je pitanje nestalih osoba tijekom Domovinskog rata još uvijek aktualno i važno pitanje u Hrvatskoj i da se još uvijek traga za 1508 nestalih osoba, a Ministarstvo hrvatskih branitelja i sve druge službe u suradnji s drugim državama i međunarodnim organizacijama nastavit će raditi na rješavanju tog problema.

“Pitanje nestalih osoba tijekom Domovinskog rata još uvijek je aktualno i važno pitanje u Hrvatskoj. Mi smo kao Vlada i država napravili puno da se pronađu nestali i posmrtni ostaci onih za koje znamo da su, nažalost, umrli, a vode se među nestalima”, istaknuo je Plenković na početku Vladine sjednice.

Veliki posao je napravljen, još uvijek ostaje proces traženja za još 1508 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata, Ministarstvo branitelja i sve druge službe će u suradnji i s drugim država i međunarodnim organizacijama nastaviti raditi na rješavanju problema koji je ključan i najvažniji za obitelji nestalih osoba, kazao je Plenković.

S obzirom da se danas obilježava i 11. obljetnica kornatske tragedije, Plenković je u svoje i ime Vlade izrazio suosjećanje s obiteljima poginulih 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, koji su izgubili život u akciji gašenja požara u jednoj od najvećih nesreća koje su se dogodile u Hrvatskoj.

“Predstoji dovršiti rasvjetljavanje svih okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije i ovakvog požara sa smrtnim posljedicama”, naglasio je premijer.

Istaknuo je da Vlada i sve nadležne institucije, vatrogasci, policajci, vojnici, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, HGSS i Crveni križ kontinuirano povećavaju sposobnosti preventivnog karaktera, ali i za gašenje požara.

“Ova sezona, prema podacima koje smo iznijeli prošlog četvrtka, govori o iskoracima koje smo napravili nakon prošle, zaista jedne od najkatastrofalnijih godina u smislu broja požara i opožarenih površina, da smo ove godine u puno povoljnijoj situaciji”, naglasio je Plenković.

Tagovi: Domovinski rat, kornati, plenković, tragedija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE